مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

شخصي هستم عاشق اهل بيت و در پناه ايشان از گناهان مصون مانده ام. اكنون به ازدواج مي انديشم، آيا اين انديشه مي تواند در حالات روحي من اثر بگذارد و موجب وارد شدن صدمه به من شود؟

دختران و پسراني كه نياز به ازدواج داشتند خدمت پيامبر اسلام(ص) مي رسيدند، خود را معرفي و نياز خود را مطرح مي كردند و آن حضرت زمينة ازدواج آنان را فراهم مي كرد. چرا هم اكنون روحانيون اين كار را انجام مي دهند؟

مقدمه اي جهت تقويت اراده، زدودن غبار غم و افسردگي و از بين بردن احساس شكت در ازدواج و پاسخ گويي به چند شبهه در قالب چند تذكر.

آيا انسان پولي را كه جهت ازدواج جمع مي كند، اگر سال آن بگذرد، خمس به آن تعلق مي گيرد؟(طبق فتواي آيت الله شيخ جواد تبريزي)

دختري نوزده ساله هستم. به خاطر اتفاقي كه در نوجواني برايم پيش آمده احساس مي كنم بدبخت شده ام و ديگر نمي توانم ازدواج كنم. از اين رو اميدي به زندگي و بلكه زنده ماندن ندارم. البته مطمئن نيستم چنين اتفاقي افتاده است امام احتمال نود درصد مي دهم.

فردي در 50 سالگي كه داراي زن كارمند و سه فرزند پسر بزرگ است، با دختري 22 ساله با توافق همسر اوّلش در محضر و با عقد شرعي ازدواج مي كند. مهرية كلان تعيين مي نمايد و براي محكم كاري چك سفيد امضا تحويل داده است. افراد فاميل براي رعايت حال خانواده اش كه در حال از هم پاشيدگي است اقدام به پا در مياني نموده و مي خواهند به هر طريق ممكن اين آقا و دختر و خانواده اش را راضي نمايند كه صيغة طلاق جاري شود و از ازدواج دوم منصرف شوند. آيا سعي در اين گونه طلاق گناه محسوب مي شود؟ در صورت ازالة بكارت چه حكمي دارد؟ در غير اين صورت حكمش چيست؟

ارتباط پسر و دختر در چه حدّي است؟ آيا پسر و دختري مي توانند با قصد ازدواج با هم به گفتگو بپردازند و يا دوستي كنند؟ اين دوستي در صورت اشكال داشتن در ماه مبارك رمضان چه حكمي دارد؟

آيا ازدواج دختران با پسراني كه سنّ شان كمي از آنان كمتر است، اشكالي دارد؟

شخصي در دوران نوجواني عمل لواط انجام داده، بعد از بزرگ شدن با خواهر فرد مزبور ازدواج نموده و اطلاعي از مسئلة شرعي نداشته، حال مسئله را فهميده است. وظيفه چيست؟

در همسايگي ما فرزندي از راه نامشروع متولد شد و مي خواستند آن فرزند را به قتل برسانند ولي من وساطه شدم و او را به خانواده اي سپرديم تا بزرگش كنند. آيا آن خانواده در نگهداري او ثواب مي برند؟ آيا كار من صحيح بوده است؟ آيا ازدواج آن فرزند در آينده ضرري به جامعه نمي رساند؟

چرا دختران امام موسي كاظم (ع) ازدواج نكردهاند؟

شخصي كه درآمد داشته باشد ولي به آن خيلي نيازمند باشد آيا لازم است كه خمس يا زكات آن را بپردازد، مثلاً با آن درآمد بخواهد خانه درست كند يا ازدواج كند؟

  1. 2417 از 4632