مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

هل صحيح أنّ القرآن المتداول بين أيدي المسلمين غير الحقيقي، والقرآن الحقيقي هو عند الإمام الحجّة (عجّل اللّه تعالي فرجه الشريف)؟
هل يجوز استظهار المعاني القرآنية من ظاهر الألفاظ، وبحسب معاني الكلمات، والمعاني البلاغية، بدون الرجوع إلي النصوص الصحيحة من السنّة المطهّرة؟
هل يحرم علي المرأة قراءة القرآن وغيره كمدح ورثاء آل البيت (عليهم السلام) أمام الرجل الأجنبي؟
هل يجوز إحراق الأوراق التي فيها آيات قرآنية مع عدم إمكان رميها في البحار أو الأمكنة النائية؟
هل يجوز قراءة القرآن جماعة؟
هـرگاه اسلام ناسخ دينهاي ديگر است , چرا در برخي از آيات قرآن , هر يك از افرادو ملل جهان را اعـم از مـسـلـمان و يهودي و مسيحي و 000 در صورتي كه به خدا ايمان داشته باشد و عمل نيك انـجـام دهد , اهل نجات مي داند و مي گويد : براي چنين افرادي در روز رستاخيز ترس و اندوهي وجود ندارد , آيا مفاد اين نوع آيات اين نيست كه همه ملل جهان حتي پس از طلوع اسلام با شرايط ياد شده , اهل نجات مي باشند و هنوزهم شرايع آنها به قوت خود باقي است و از درجه اعتبار ساقط نشده اند ؟
در سـوره مـومنون پس از نقل سير بوجود آمدن انسان مي گويد : «فتبارك اللّه احسن الخالقين» (پس بزرگ و پر بركت است خدايي كه بهترين آفرينندگان است) مگر غير ازخدا آفريدگار ديگري وجود دارد ؟
خـداونـد در سـوره مـومنون , آيه 14 , مي فرمايد : فتبارك اللّه احسن الخالقين پس بزرگ است خدايي كه بهترين آفرينندگان است . آيـا غـيـر از خـداوند يكتا خالق و آفريدگار ديگري وجود دارد كه مي فرمايد : احسن الخالقين بهترين آفرينندگان ؟
در قـرآن آمـده كـه خداوند به پيغمبرش فرمان مي دهد از مشركان سئوال كن پروردگارزمين و آسـمـان كيست ؟ و بعد بدون آنكه منتظر پاسخ آنها باشد به پيامبرش دستورمي دهد او جواب اين سـئوال را بـگـويـد و بـاز بلافاصله به دنبال آن مشركان را به بادسرزنش مي گيرد كه چرا بتها را پرستش مي كنيد ؟ اين چه رسم سئوال و جواب است ؟
با اين كه كتاب آسماني ما قرآن , هادي ملتها و راهنماي جامعه انسانها مي باشدو براي همين هدف بـايـد در اخـتـيار تمام مردم جهان - اعم از مسلمان و غير مسلمان -قرار گيرد تا از تعليمات آن بـهـره مـنـد گـردند و به راه حقيقت هدايت شوند ; با اين حال , در كتابهاي فقهي مي خوانيم كه نمي توان قرآن را به كافر هديه كرد و يا دراختيار او گذارد .
در آيـه شريفه 215 از سوره بقره سئوال شده است كه چه چيز را انفاق كنيم اما پاسخ داده شده كه به چه كساني انفاق كنيد . يعني پاسخ با پرسش متناسب نيست .
در آيـه شـريفه 255 از بقره آمده است كه [ اللّه لا اله الا هو الحي القيوم لا تاخذه سنه و لا نوم 000 ] سنه به كسر سين يعني فتور و سستي و چرت و نوم يعني خواب وغفلت . بـنـابـرايـن مقتضاي بلاغت اين بود كه مي فرمود ( لا تاخذه نوم و لا سنه ) يعني خواب را بر چرت مقدم مي كرد . زيرا در مورد نفي صفت و حالتي از كس يا چيزي اول صفت قوي تر را مي آورند بعد صفت ضعيف تر . مثلا مي گويند فلاني قادر بر حمل بيست كيسه نيست , ده كيسه را هم نمي تواند .
  1. 2820 از 4632