مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

امروزه مرسوم گرديده كه افرادي مبلغي پول به كشاورزان با عنوان سلف در شرايط كمبود پول و بنيه مالي كشاورز پرداخت مينمايند. در مقابل مقرر مينمايند كه در فصل برداشت محصول، كشاورز مقدار دو يا سه تن گندم يا جو به او تحويل دهد. در شرايط فعلي كه به طور حتم قيمت گندم يا جو بالا خواهد رفت و سودي عايد فرد خواهد گشت و كشاورز به ناچار تن به اين معامله ميدهد، آيا انجام اين معامله كه مطمئناً به ضرر كشاورز است، جايز است؟

اگر غسل حيض انجام دهيم و ندانيم كه غسل ما موردي داشته يا خير، آيا نمازمان درست است؟

چرا با وجود حمامهاي فعلي و شستشوهايي كه اكنون انجام ميگيرد، براي پاك شدن از جنابت بايد با آن كيفيت معمول غسل نمود تا پاك شد؟

دختري هستم كه از سال 76 وارد شغل بهورزي ميباشم و در آستانه گرفتن ديپلم بهورزي هستم. خواستگاران زيادي داشتم، ولي متأسفانه پدر و مادر مرا به عقد پسر عمويم كه كاملاً از نظر اخلاقي در تضاد بوديم، درآوردند. پسر عمويم از نظر معلومات در سطح پايين قرار دارد و شغلش كشاورزي و دامداري است. او نميتواند مستقل فكر كند و عمل نمايد. با توجه به اين كه 1/5 سال است كه با ايشان نامزد هستم، ولي از نظر علمي و اجتماعي فاصله داريم، چگونه با او رابطه برقرار كنم؟ چگونه ممكن است با او مشكل زناشويي نداشته باشم؟ چگونه او مرا در شغلم ياري خواهد كرد.

چرا در دين اسلام يك مرجع تقليد از طرف همه افراد اهل تشخيص انتخاب نشده تا همه از ايشان تقليد كنند؟

چرا زن نميتواند مرجع تقليد باشد؟

چرا با غسل نميتوان نماز خواند، مگر هدف از وضو گرفتن پاكيزگي نيست؟

چرا خوردن و آشاميدن (سهواً) روزه واجب ماه رمضان را باطل نميكند اما روزه مستحبي و روزه هايي را كه در غير ماه مبارك گرفته شود، باطل ميكند؟

اگر زن از خرجي كه همسرش به او ميدهد، بدون اجازه شوهر پسانداز كند، ولي دوباره آن را در منزل براي بچهها خرج كند، آيا از نظر شرعي اشكال دارد؟

زن مستحاضه در استحاضه قليله موقع نماز به تكليف خود عمل كرده و مشغول نماز ظهر شده است. بعد از نماز اگر خود را بررسي كند و خوني نبيند، باز براي نماز عصر وضو بگيرد ؟

كسي خمس مال خود را تا كنون پرداخت نكرده است. يك بار به مرجع تقليد خود مراجعه نموده و دفتر ايشان مبلغي را به عنوان خمس مال براي او تعيين نموده ولي مقلّد به مرجع تقليد ديگري مراجعه نموده و ايشان مبلغ كمتري را براي خمس مال او در نظر گرفته است. مرجع خودم در خصوص خمس خانه قيمت فعلي مثلاً ده ميليون را ملاك ميداند و مرجع ديگر قيمت خريد مثلاً دو ميليون تومان را ملاك ميداند. حال بايد به نظر مرجع تقليدم گوش كنم يا بر اساس نظر مرجع تقليد ديگر عمل كنم؟ چرا بايد اين طور باشد؟

اگر فردي مرجع تقليد نداشته باشد، آيا عباداتش مورد قبول نيست؟

  1. 3409 از 4632