مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

اگر در سجدهء سهو شك كند, چه بايد بكند؟

اگر در نماز احتياط ايستاده يا نشسته شك كند, حكمش چيست ؟

حكم شك در دو ركعت اول نماز چهار ركعتي چيست ؟

خداوند براي همهء غرايز موجود در انسان , راه ارضاي شرعي قرار داده , ولي موسيقي را حرام نموده است . آيا راهي براي ارضاي اين غريزه كه براي گوش لذت بخش باشد, وجود دارد؟

در ماه مبارك رمضان بعد از نماز صبح خوابيدم , پس از بيدار شدن متوجه شدم محتلم , آيا روزه ام باطل شده است فوراً غسل كنم و چنانچه آب فراهم نشد چه بايد كرد نمازهايم را چه گونه بخوانم ؟

دختري 14ساله و محصل اول دبيرستان هستم . مشكل من اين است كه وقتي پاي تخته سياه مي روم . هول مي شوم و نمي توانم خوب جواب دهم . قهرا نمره كم تري مي دهند و والدينم فكر مي كنند من دانش آموزي تنبل هستم . مرا راهنمايي كنيد.

اينجانب در خانه اي زندگي مي كنم كه مادرم را چند سال قبل از دست داده ام و با دو برادر و پدر وعمو و عمّه ام زندگي مي كنم . اين ها كساني هستند كه هيچ اعتقادي به مسائل پاكي و ناپاكي ندارند. بعضي از مواقع درآشپزخانه از مشروبات الكلي استفاده مي كنند. همهء ما از يك دستشويي و حمام استفاده مي كنيم . من چگونه بايدمراعات پاكي و ناپاكي را بكنم ؟

آيا ترشحي كه هنگام طهارت گرفتن با آب قليل به پاهاي انسان مي رسد, پاك است ؟ آيا يقين به ديدن حاصل مي شود يا با شنيدن از ديگران يا احساس كردن هم حاصل مي شود؟

از امام (ره ) سؤال شد: اگر ترشّحي ايجاد شود كه انسان مي داند از چيز نجس است يا پاك و هر دودر معرض هستند, آياآن ترشح لازم الاجتناب است ؟ جواب داده اند: ملاقي مشتبه به شبهه لزوم اجتناب ندارد. مراد ازسؤال و جواب چيست ؟

اگر دو دستمال داشته باشيم , يكي نجس و يكي پاك , به طوري روي هم قرار گرفته باشند, اگر اين دو با هم عرق كنند, آيا دستمال پاك نجس مي شود؟

اگر دست يا صورت خوني شود و خشك شده باشد, هنگام وضو گرفتن اگر بر روي آن دست خيس كشيده شود يا با حوله پاك شود, آيا دست و حوله نجس مي شود؟ با آن وضو مي توان نماز خواند؟

اينجانب قصد دارم با شوهرم براي چند سالي در يكي از كشورهاي اروپايي به خاطر كار ايشان اقامت داشته باشم . با توجه به اين كه بيشتر مردم اين كشورها غير مسلمان هستند و من در نجس و پاكي حساس هستم , لطفاً بفرماييد به سوالات ذيل پاسخ دهديد:

1 هنگام مسافرت با هواپيما و استفاده كردن از دستشويي هاي فرنگي بايد چگونه رفتار كنيم ؟

2 مهمانداران هواپيما كه غير مسلمان هستند و پذيرايي مي كنند, چگونه از غذاهاي آنان استفاده كنيم ؟

ـ خوردن گوشتي كه ذبح شرعي نشده باشد, حرام است . بقيهء چيزها پاك است .

3 در منزلي كه ما اقامت خواهيم كرد, مسلًما افراد غير مسلمان در آن جا زندگي كرده اند. آيا يخچال و فرش ها وديگر لوازم را بايد آب بكشيم ؟

ـ همه چيز پاك است , مگر نجاست ببينيد.

4 رفت و آمد و معاشرت با همسايگان كه مسلمان نيستند و گاهي سگ به همراه خود دارند يا از غذاهاي نجس استفاده مي كنند, چگونه باشد؟

ـ فقط بايد از نجاست دوري كرد. رفت و شد مانعي ندارد.

5 در هتل ها, استفاده از سرويس هاي بهداشتي و تختخواب و ملحفه ها براي ما چه حكمي دارند؟

ـ همه چيز پاك است , مگر نجاست ببينيد.

6 استفاده از غذاهاي آنان چه حكمي دارد؟

ـ به جواب سؤأل دوم مراجعه كنيد.

7 دست دادن با زنان و استفاده از اتوكشي و لباسشويي و خشكشويي و نشستن سر سفره هايي كه شراب ياگوشت خوك يا گوشت گوسفند يا گوشت مرغ در آن ها است , چگونه است ؟

ـ دست دادن و اتو و... مانعي ندارد. گوشتي كه ذبح شرعي نشده , حرام است .

8 كودكان خود را به مهد كودك بايد ببريم كه توسط افرادي تميز مي شوند. آيا بعد از آوردن آن ها به خانه بايدآن ها را به حمام ببريم ؟

ـ اگر يقين به نجاست نداريد, لازم نيست .

9 وضعيت پاكي و نجاست خيابان ها با توجه به اين كه بيشتر هوا باراني و مرطوب است و سگ ها به همراه صاحبانشان به ماشين ها آورده مي شوند يا به لباس انسان ماليده مي شوند, چگونه مراعات شود؟

ـ هر چيز پاك است , مگر به نجاست يقين كنيد.

  1. 3665 از 4632