مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

اگر شلواري را براي پسري خريدند و بعد از يك سال كوتاه شد, آيا حرام است خواهركوچك تر او آن را بپوشد؟ آيا بايد آن را تغيير دهد؟ اگر خانمي لباس شوهرش را بپوشد, اشكالي دارد؟

آيا منظور از حرام بودن لباس مرد بر زن يا لباس زن بر مرد, يا استفاده كردن زن از دم پايي مرديا بالعكس , شبيه سازي به يك ديگر و حرام است ؟ آيا وضو در اين حالت صحيح است ؟

اگر مثلاً ده كيلو برنج در آخر سال در خانه داشتيم و خمس آن را پرداخت كرديم و در سال آينده از همان ده كيلو, دو كيلو در آخر سال باقي ماند, آيا بايد دوباره خمس آن دو كيلو پرداخت شود؟

اگر بخواهم براي اداي دين مثلاً اجارهء خانه , طلايي را كه والدينم براي من خريده اند بفروشم ,آيا به اين پول , خمس تعلق مي گيرد و آيا خمس پس از اداي دين بايد پرداخت شود يا از اصل پول ؟

از آن جا كه الآن با يكي از دوستانم به طور مجردي زندگي كنم , ممكن است مقداري برنج بخرم ياخرج هايي بكنم و يا او چند كيلو گوشت بخرد و دوستانه با هم زندگي كنيم و حساب رسي دقيقي درمورد خرج ها نداشته باشيم و او هم مقيد به خمس نباشد; در اين صورت چه بايد كرد؟

منظور از چيست ؟ به هر حال كسي كه تا كنون تحت تكفل پدر بوده , هر چه دارد از او است . آيا آن ها را نيز بايد از تاريخ شروع سال خمسي به حساب بياورد؟

اگر زمان دريافت اولين حقوق , به ديگران مقروض باشم , از چه زماني بايد سال خمسي ام رامعيّن كنم و چه موقع بايد خمس پرداخت كنم ؟

در گذشته مي گفتند: تا خداوند متعال كسي را نطلبد, حج نصيبش نمي شود, در صورتي كه امروزه افرادي را مي بينيم به مكه مي روند كه يااصلاً قبول ندارند و يا فاسق و فاجرند و تنها نام حاجي را يدك مي كشند. لطفاً دراين مورد توضيح بفرماييد.

چنان كه قبلاً براي شما نوشتم , شوهر خواهر يك طلبه نما است , زيرا خواهرم را كتك مي زند ودر زندگي اش ناهنجاري وجود دارد. وقتي خواهرم به او مي گويد: ديشب تا به حال كجا بودي , مي گويد: جهنم بودم ! و او را كتك مي زند. خانوادهء ما به خاطر اين كه او طلبه بود, با مهريهء بسيار كم به او زن دادند و حالا ماگرفتار اخلاق نابسامان او هستيم .

در اين اسلام رقصيدن عملي مكروه يا حرام است , ولي كودكي كه هنوز قادر به تكلم نيست و فقط مي تواند بنشيند, با شنيدن آهنگ شروع به رقصيدن مي كند و عمل او مترادف با خوردن و آشاميدن وبقيهء غرايز ابتدايي است اين واكنش چگونه توجيه مي شود؟

برخي از مجتهدان رقص زن براي زن را جايز نمي دانند, ولي رقص زن براي شوهر را جايزمي دانند; حال اين سؤال پيش مي آيد: زني كه نرقصيده , چگونه مي تواند رقص ياد بگيرد و جلوي شوهرش برقصد؟!

كسي كه چند دختر دم بخت دارد و وضعيت مالي اش طوري است كه فقط بتواند با قرض جهيزيهء يك دختر را جور كند, آيا بايد حج واجب را انجام دهد؟

  1. 3767 از 4632