مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

حكم اسلام را دربارة مرتدان و كساني كه پيامبر6 و معصومين: را دشنام دهند بيان كنيد؟

آيا بحث دربارة موضوعات بيفايده، مانند موسيقي سنتي، پاپ و كلاسيك كه فقط به فرهنگ هر كشوري ربط دارد از نظر اسلام جايز و حلال است؟

آيا گناه انجام ندادن واجبات مانند نماز و روزه فرزندي كه به سنّ تكليف رسيده است بر گردن پدر و مادر او نيز ميباشد يا نه؟ تكليف پدر و مادر در اين مورد چيست؟

درباره موضوع تنها غذا خوردن، مسافرت و خواب توضيح دهيد. آيا اشخاصي كه موارد ياد شده را به تنهايي انجام ميدهند مورد لعنت خداوند قرار خواهند گرفت؟

الف) سحر و جادو را تعريف كنيد ; ب) آيا سحر و جادو، كار درستي است و از جانب پروردگار قابل بخشيدن است؟ ج) آيا باطل كردن سحر كه به دست افراد مخصوصي انجام ميگيرد، صحيح است؟ د) خبر دادن افراد دعانويس و مانند آن از برخي چيزها بر چه اساس است و مراجعه به آنان چه حكمي دارد؟

آيا شخصي كه بر اثر وارد شدن خسارت در تصادف از طرف بيمه مبلغي به او بدهند ديه حساب ميشود؟ آيا ديه حرام است؟

براي تقليد در احكام شرعي، چه كسي را به عنوان مرجع تقليد انتخاب كنيم؟

آيا ثواب و پاداش كسي كه نماز صبحش را در اول وقت، و كسي كه آن را در آخر وقت، قبل از طلوع آفتاب بخواند برابر است يا تفاوت دارد؟

لطفاً وظيفه و چگونگي امر به معروف و نهي از منكر را درباره رانندگان و همسايگاني كه اقدام به پخش موسيقي ميكنند يا برخي افرادي كه در مجالس عروسي ميرقصند و به ارشادات ما گوش نميدهند، بيان كنيد؟

الف) وظايف انسان در قبال خويشاوندان همسرش چيست؟ آيا ميان آنها و خويشاوندان خود انسان تفاوتي هست؟

ب) چه كنيم تا همسرمان مطيع ما باشد و از ما حساب ببرد؟

پاسخ الف: وظايف ما در قبال خويشاوندان همسر: وظيفة كلّي ما در قبال آنان، احترام به آن هاست. تفاوت فاميل همسر انسان با فاميل خود انسان در آن است كه صله رحم; كه مفهوم وجوبي آن قهر نبودن است تنها با فاميل نسبي واجب است. چنين برخوردي با آنها واجب نيست، بلكه مستحب است.

پاسخ ب: دربارة بخش دوم سؤال، نكاتي قابل تأمل است:

1. مداخله نكردن زياد در امور جزئي داخل منزل، كه تدبير و سامان بخشي بدانها بر عهده زن گذاشته شده است.

2. ترك مطلق مناظره و مشاجره لفظي كه درهم شكننده شخصيت انسان و تشديد كننده كدورتهاست.

3. جايگزين كردن توصيههاي منطقي و همراه با عطوفت به جاي نزاع لفظي اشاره شده در بند قبل.

4. تغافل و نديده انگاري در بسياري از موارد كه به گمان ما تخلّفي است كه از همسرمان سرزده است.

در مجموع ميتوان گفت بهرهگيري از راهكارهايي كه شخصيت مرد را در همه حال حفظ كند، از مهمترين شاخصههاي موفقيتاو در عرصه زندگي خانوادگي است. مرد، رئيس و مدير خانواده است. يك مدير موفق در قلمرو انديشه اسلامي، آن است كه بر دلها حكومت كند. راه كلّي شكار دلِ همسر هم، محبت به اوست. اين محبت گاهي با الفاظ خاص به او القأ ميشود; آن گونه كه در روايات بدان تصريح شده است. زماني نيز در پرتو پالايش كاستيهايي است كه در او وجود دارد. زدودن اين نارسائيها نيازمند به تدبيرهاي ظريفي است كه از سوي مرد اعمال ميگردد كه به اشكال گوناگون تذكر به جا و به موقع، فهماندن با نگاه در برخي موارد، و... در مجموع رهبري صحيح و معقول آن در ساختاري تربيتي است. رواياتي هم وجود دارد كه از هم صحبتي زياد با زن نهي شده است.

خواهر نيلوفر...

يك شخصي در يك خانواده به عنوان پدر خوانده نماز نميخواند و كمي هم غيبت و بسيار دروغ ميگويد. نماز و روزهاش فقط در ماه رمضان است. افراد خانواده در مقابل چنين شخصي چه وظيفهاي دارند؟

فرق سود و ربا با بهرههاي بانكي در چيست، لطفاً توضيح دهيد؟

  1. 3833 از 4632