مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

دربارة آية 6، سوره لقمان و علم موسيقي توضيح دهيد، چرا برخي از مردم طرفدار موسيقي مطرب هستند؟ اگر موسيقي حرام و باطل است چرا آن را در رسانههاي گروهي تبليغ و پخش ميكنند؟ آيا موسيقي واقعاً براي روح آرامبخش است؟ در حالي كه خداوند متعال ميفرمايد: ياد خدا آرام بخش دلهاست.

با توجه به آية 245 سورة بقره، اهميت و جايگاه قرض الحسنه و تفاوت آن با صدقه را بنويسيد.

نامگذاري فرزند به رحمان چه حكمي دارد؟ آيا خانوادهها، ميتوانند اسم فرزند خود را رحمان بگذارند، يا خير؟ لطفاً با دليل، توضيح دهيد.

قرآن استنباط و تحقيق و تحليل از قرآن را تنها مختص علما نميداند، بلكه روشن فكران و متفكران و اهل علم را لايق استنباط و تحقيق ميداند; بنابراين، اگر تا ديروز علما با استناد به جهل تودهها خود را مستحق اين برتري ميدانستند، امروز بسياري از روشن فكران و متفكران خود را بهتر از علما ومراجع تقليد واجد اين شرايط ميدانند و به اين ترتيب ما نيز خود را واجد همين شرايط ميدانيم و يقين داريم كه حداقل از مراجع تقليد آگاهي و اطلاعات بيشتري داريم; براي مثال اگر مراجع تقليد حمايت از رژيم اسلامي ايران را واجب شرعي قلمداد ميكنند، ما آن را نميپذيريم و اصولاً فتواي آنها را زير سؤال ميبريم و خود حداقل براي خودمان فتوا ميدهيم و خدا هم كه از آسمان نيامد مراجع تقليد را تأييد كند و ما را رد كند؟ آيا چنين نيست؟

مطابق آيه 173 سورة بقره، خداوند از بين حيوانات تنها خوردن گوشت خوك را حرام كرده است. به استناد چه آياتي و يا به چه دلايل حيوانات بسيار ديگر در فقه شيعه حرام گوشت محسوب ميشوند يا بعضي ديگر مانند اسب و خرگوش مكروه ميباشند؟

در قرآنكريم، (عنكبوت، 41) آمده است كه بياساسترين خانهها، خانة عنكبوت است، ولي امروزه ميشويم كه از تار عنكبوت لباسهاي ضد گلوله ميسازند، و ميدانيم كه مقاومت كشاني تار عنكبوت بسيار بالا است; اين را چگونه ميتوان توجيه كرد؟

كسي كه نميتواند كلمات را صحيح تلفظ كند و حمد را اشتباه ميخواند، آيا نمازش صحيح است يا خير؟

چرا ما بايد نماز ظهر و عصر را آهسته ولي نماز صبح، مغرب و عشأ را بلند بخوانيم؟

آيا هم صحبتي با خواهران در مثل جلسة انجمن ادبي كه رو در روي ما ميايستند اشكال دارد؟

چرا بايد هر نماز را در وقت خود خواند؟ چرا وقت نمازصبح را پيش از طلوع آفتاب و نماز ظهر را از زوال ظهر تا اذان مغرب و وقت نماز مغرب و عشأ را در شب قرار دادهاند؟

آيا تيپزدن و آرايش كردن گناه است؟

راه عاقبت به خير شدن انسان چيست؟ آيا عبادت فراوان در اين كار مؤثر است، اگر چنين است، چرا ابن ملجم با وجود عبادت فراوان، حتي خواندن نماز شب، عاقبت به خير نشد؟ آيا ميتوان گفت كه انسان با صدقه دادن، عاقبت به خير ميشود؟

  1. 3853 از 4632