مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

از ديدگاه اسلام ربا را مختصراً بيان و تعريف كنيد. نمونه (صندوقهاي قرض الحسنه و بانكها)



دختراني كه در دوران عقد بسر ميبرند، بر اثر شوخي با همسرشان (البته نه نزديكي و همبستر شده با او) همانند مردان از آنها آبي خارج ميشود، نه تنها در اين حالت كه حتي با ديدن يك عكس يا فيلم تحريكآميز و احساسي يا يك خواب تحريكآميز دچار اين حالت ميشوند (حتي در بعضي موارد نيز بعضي دختران بر اثر شنيدن متلك در خيابان و در حالت خجالت نيز دچار اين دگرگوني ميشوند) آيا اين حالت، مانند مردان احتياج به غسل دارد يا نه؟ و اگر احتياج به غسل دارد تكليف كسي كه تا به حال نميدانسته در مورد نماز و روزههاي او چيست؟



نرمافزاري كه حاوي مطالب مهم و ضروري و قابل استفاده دارد، ليكن تصاوير مستهجن هم در آن ظاهر ميشود به گونهاي كه براي استفاده از برنامه ناگاه اين تصاوير ظاهر ميشود، آيا از اين نرمافزار ميتوان استفاده نمود؟



آيا از قسمتي از برنامه توليدي يك نرمافزار اختصاصي ميتوان بهرهبرداري كرد؟



با توجه به اينكه رساله حضرت آيت الله خامنهاي (مدظله العالي) در دسترس نيست و ما ايشان را به عنوان مرجع تقليد خود انتخاب كردهايم در مسائل شرعي خود چه بايد بكنيم؟ اختلاف فتاواي بين امام خميني(ره) و مقام معظم رهبري را از چه طريقي ميتوان تشخيص داد؟ آيا جزوه يا كتابي در اين مورد وجود دارد كه از طريق آن بتوان تفاوتها را شناخت؟



يك بار به مسافرتي رفتم و قصد ده روز كردم در آنجا نمازم را تمام خواندم اما به علتي در روز نهم مسافرت مجبور شدم برگردم. ميخواستم ببينم تكليف نمازهايي كه در اين مدت خواندهام چيست؟ آيا قضاي آنها بر من واجب است يا نه؟



آيا رعايت كليه قوانين صرفي و نحوي و ادغام و ابدال و... در جملات و اذكار نماز واجب است يا خير؟



در امسال كه شاهد كمبود مكرر آب هستيم آيا با آب تانكرهاي پشت بام ميشود غسل را به جا آورد چون ميزان آب تانكرها مثل آب كر نيست و مرتباً كم ميشود و يا موقعي كه در حمام باشيم آب قطع شود چه بايد كرد؟



در هنگام جنب بودن و رفتن به حمام، لازم است ابتدا بدن شستشو و پاك شود و در آخر الامر غسل جنابت به جا آورده شود يا ابتدا با همان بدن كثيف غسل جنابت ادا شود و سپس بدن را پاك كنيم. در صورت اول: چون آب دوش حمام قبل از غسل به همه جا پاشيده ميشود آيا آن نقاط نيز نجس و ناپاك ميشوند و اگر جواب بله است چطور ميشود تمام آن نقاط را با علم به اين كه آب مايع است و داراي ترشحات ريز و درشت، همه آن نقاط را با چه شرايطي بايد آب كشيد؟



در يك محيط اجتماعي مثل خانواده، بين يك جمع و... اگر چند نفر از آنها تارك نماز هستند و يا طهارت را آن چنان كه بايد و شايد رعايت نميكنند مثل: خشك كردن بدن بعد از حمام به وسيله حوله مشترك، استفاده از وسايل داخل حمام به سبب رسيدن رطوبت به آنها و مسايلي از اين قبيل... . حكم آن چگونه است؟



هنگام شستشوي خود در توالت به وسيله آفتابه خواه ناخواه ترشحاتي به لباس و بدن صورت ميگيرد و محال است كسي بگويد هيچ نوع آبي به بدن او نميپاشد. خواهشمندم توضيحات كاملي مرقوم فرماييد.



گاهي اوقات بدون اراده و اختيار آب سفيد رنگ لزجي از من خارج و چند بار در روز ممكن است اتفاق بيافتد البته فكر ميكنم يك بيماري باشد، ولي برايم ممكن نيست كه به پزشك مراجعه كنم؛ هر چند در اولين فرصت اين كار را ميكنم. نميدانم وظيفه من در مورد نماز، روزه و بقيه اعمال چيست؟ البته من هنوز ازدواج نكردهام. تكليف من نسبت به اعمال كنوني و آنچه گذشت چيست؟



  1. 3972 از 4632