مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

متهم به قتلي محكوم به اعدام مي گردد و محكوم عليه موفق به كسب رضايت اولياي دم كبارمي گردد; ليكن بعضي از اولياي دم صغار و يا مجانين و يا غير رشيد و تحت قيموميت قيم مي باشند كه قيم هم اعلام رضايت مي نمايد بدون دريافت وجهي ، آيا قيم داراي چنين اختياري از ناحيه افراد تحت قيموميت خودش مي باشد يا خير؟ ضمن اينكه در مانحن فيه قيم خواهر محكوم عليه نيز مي باشد كه جرنفع متصور است . خواهشمند است در اين خصوص نظرات فقهي مراجع را بيان فرماييد.
در پرونده مورد نظر دختر و پسري متهم به زناي غير محصنه مطاوي هستند آيا ارش البكاره ياچيز ديگر به دختر تعلق مي گيرد يا خير؟
خواهشمند است دستور فرماييد چنانچه منابعي در خصوص بررسي فقهي و حقوقي اجراي علني مجازات ها در آن مركز موجود مي باشد جهت بهره برداري به اين اداره ارسال فرماييد.1
زوج شيعه جعفري و زوجه شافعي (اهل سنت ) است . زوج مدعي است كه وفق مذهب شافعي زوجه راسه طلاقه كرده ام و طلاق داده ام و زوجه منكر است . آيا طلاق واقع شده از سوي زوج شيعه به نحو فقه شافعي صحيح است يا خير و آيا قول مرد صحيح است يا زن ؟
اگر دختر باكره رشيده بدون اذن پدر با مردي كه كفو اوست ازدواج كند، و پدر به دلايل شخصي با اين ازدواج مخالفت كند، آيا اين ازدواج صحيح است يا خير؟
چنانچه مدعي در مطالبه طلب خود يك نفر گواه معرفي كند و اعلام نمايد گواه ديگري ندارد و عدالت گواه مزبور به نظر دادگاه محرز نباشد و احقاق حق منوط به شهادت همان گواه باشد تكليف دادگاه چيست ؟
طبق معمول ، حقوق و مزاياي مستخدمين رسمي دولت به حساب جاري آنان نزد بانك هاي خاص واريزمي گردد، حال آيا بانك در اين خصوص امين محسوب مي گردد يا خير و آيا بدون اذن صاحب حساب ، حق دخل وتصرف در موجودي وي را دارد يا خير و آيا آن بانك با اين مستمسك كه بانك ديگري به وي دستور داده است تامبلغي از حساب مستخدم بابت اقساط وام شخص ديگري كه مستخدم ، ضامن او بوده است برداشت نمايد، مجازبه دخل و تصرف مي شود يا خير؟ ضمنا چنانچه مستخدم با ارسال اظهارنامه اي رسما به آن بانك ، اخطار نمايد كه حق هيچ گونه برداشتي از حساب وي را ندارد مگر با اذن صريح وي خطاب به آن بانك ، مع الوصف بانك اعتنايي ننمايد، آيا عمل بانك خيانت در امانت محسوب مي گردد يا خير؟ (با اين توضيح كه چه بسا موضوع ضمانت ادعايي نياز به بررسي قضايي و حكم دادگاه داشته باشد.)
بند (ب ) ماده واحده قانون تعيين مدت اعتبار گواهي عدم امكان سازش مصوب 1376/8/11 مقرر داشته ، درصورت امتناع زوج از حضور و اجراي طلاق ، دفتر مراتب را تأييد و به دادگاه صادر كننده گواهي اعلام مي دارددادگاه به درخواست زوجه ، زوج را احضار و در صورت امتناع از حضور در دادگاه با رعايت جهات شرعي ، صيغه طلاق را جاري و دستور ثبت و اعلام آن را به دفتر ثبت طلاق صادر مي كند سؤال اينجاست كه نحوه و كيفيت اجراي صيغه طلاق در دادگاه مشخص نيست و چگونه بايد باشد توضيح اين كه دادگاه در اجراي صيغه طلاق چه الفاظي را و چگونه بايد استعمال نمايد و به كار گيرد.
احتراما به شرح وكالت نامه پيوست ، شخص وكيل مبلغ سي ميليون تومان وجه نقد از اين جانب ... و همسرم ... دريافت داشته كه اقدام به خريد مورد وكالت نمايد. و لذا پس از توفيق و ساخت و ساز از پرداخت قدر سهم اين جانب و همسرم با در نظر گرفتن سود مشاركت در ساخت و ساز خودداري مي نمايد; لذا سؤال اين است كه عزل وكيل در اين مقطع وجهه شرعي دارد يا خير؟
در عقد نكاح ، مهريه عند المطالبه قيد شده با توجه به مسأله 11، ج 2، ص 292 فصل مهر كتاب تحريرالوسيله آيا زوجه مي تواند از حق حبس موضوع ماده 1085 قانون مدني استفاده نمايد، يا فقط حق حبس مختص مواردي است كه مهريه در حين عقد، حال باشد؟
آيا زن مي تواند عليه پدر شوهر دادخواست مطالبه نفقه بدهد از بابت مخارج (نفقه ) خود و فرزندان صغير و ادعاي اين كه پدرشوهر ولي قهري صغار مي باشد؟
در مورد دعواي زن به طرفيت ورثه به خواسته مطالبه مهريه ، در صورتي كه ورثه شخص فوت شده زن ،پدر، مادر وفرزند صغير ويا فرزند صغير و كبير باشند. دعوي در چه حدي پذيرفته است ؟
  1. 4020 از 4632