کد مطلب:29853
شنبه 1 فروردين 1394
آمار بازدید:1289
هدايت به امر چيست ؟
پيامبر يا امام داراي دو گونه هدايت است : هدايت ظاهري و هدايت باطني . هدايت ظاهري پيامبر و امام اين است كه احكام دين را به مردم مي آموزند و آنان را به تعاليم كتاب آسماني آشنا مي سازند و از اين رهگذر ، انسان ها را به سعادت واقعي رهنمون مي شوند .
هدايت باطني پيامبر و امام اين است كه براساس ولايت و تسلّط معنوي و احاطه غيبي كه براي امام است ، افرادي را كه داراي زمينه هاي مستعد مي باشند و آمادگي براي كمالات بيشتري در وجود آنان هست به كمالات عالي تر سوق داده و در پرتو افاضات معنوي خويش ، آنان را بالا مي برند . اين گونه دوم هدايت امام و پيامبر را هدايت به امر مي نامند و اين گونه هدايت بر اساس آنچه در درس خوانديد در همه پيامبران نبوده و در برخي از آنان وجود داشته است ، حضرت ابراهيم ( عليه السلام ) در آغاز پيامبري خويش داراي اين مقام عالي نبود ، امّا پس از اينكه خدا او را به كلماتي آزمايش كرد و ابراهيم از عهده آزمايش الهي به خوبي برآمد ، وي را به مقام امامت كه همان هدايت به امر است مفتخر ساخت .
يادآوري اين نكته هم لازم است كه زمينه هاي مستعد كه هدايت به امر در مورد آنها صورت مي گيرد ، در اثر انجام وظايف ديني و عمل كردن به دستورات خداوند در انسان به وجود مي آيد . بنابراين ايجاد زمينه هاي مستعدّ در اختيار خود انسان است و هر كسي مي تواند اين زمينه را در خود به وجود آورد تا براي آن الطاف ويژه شايستگي پيدا كند .
و نيز روشن شد كه هدايت به امر ، يكي از ابعاد ولايت تكويني پيامبر و امام معصوم ( عليهم السلام ) است .
مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.