کد مطلب:32077
شنبه 1 فروردين 1394
آمار بازدید:1
همانطور كه شما مي دانيد جسم انسان بعد از مزگ از بين مي رود فقط اسكلت استخوانهاي او باقي ماند آيا اين قضيه در مورد همه انسانهاي خوب و بد صدق مي كند ياخير؟ آيا از زمان مرگ تا روز قيامت اين استخوانها عذاب مي بيند يا ثواب مي برند؟
آنچه كه بعد از مرگ مهم است روح است كه باقي است واز بين نمي رود ولي در مورد جسم گروهي هستند كه باذن الهي بدن آنها سالم مي ماند مثل انبياء واولياء وبعضي از شهداء. باتوجه به اينكه مكان از خصوصيات ويژه ي عالم ماده است . عالم برزخ كه در افقي برتر از ماده قرار دارد . عالمي زماني ومكاني نمي باشد ولذا جستجوي مكان وموقعيت براي آن مفهوم درستي ندارد . چه همانطور كه قالب مثالي يا برزخ متصل در وجود انسان مرتبه بالاتر ودر عين حال پنهان وجود او است ونسبت به پيكر مادي وظاهري ، جزو باطن انسان محسوب مي شود ، عالم برزخ نيز در واقع « باطن » و» ملكوت» دنيا است .
در اخبار وروايات نيز از آن تعبير به باطن زمين شده كه مقصود همان ملكوت همان ملكوت ومثال دنيا مي باشد . مثلاً امام صادق (ع) در پاسخ اينكه جايگاه ارواح پس از مرگ كجا است ، فرموده اند كه تا روز بازپسين در باطن زمين قرار دارند و نيز در جواب اينكه كسي كه بردا ر آويزند و جسدش در آنجا بماند روحش در كجا خواهد بود فرموده ا ند كه در دست فرشته قبض روحش است تا آنرا به باطن زمين برساند . در هنگام مرك انسان با پيكر مثالي يا برزخي خود وارد عالم برزخ مي شود . اما بدن يا جسد اورا در قبر مي گذارند ، اين بدن فاقد حيات و حركت و ادراك است و معمولاً پس از مدتي در ميان قبر متلاشي شد وا ز بين مي رود ولي پيكر مثالي كه همان عالم صورت انساني است نمي ميرد بلكه زنده مي باشد و ادراك ويژه بعيدش بمراتب قوي تر از حيات دنيوي مي شود ، باز پرسي وثواب وعقاب و سرور وعذاب بااين قالب برزخي است چنانكه پيشوايان معصوم اسلام در توضيح كيفيت زندگي برزخي چنين تعبيراتي فرموده اند : يعني در بدني مثل بدن دنيائي او ويا در احاديث ديگر فرموده اند : زندگي برزخي در قالب وكالبد مثل همين قالب دنيائي ويا در قالبي مثل جسد دنيوي است كه پيكر يا قالب وبدن مثالي نامند.
مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.