کد مطلب:40328
شنبه 1 فروردين 1394
آمار بازدید:8103
مقصود از اسوه بودن پيامبر اكرمبراي مسلمانان چيست؟
خداوند متعال ميفرمايد: لَّقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِّمَن كَانَ يَرْجُواْ اللَّهَ وَ الْيَوْمَ الاْ ?َخِرَ وَ ذَكَرَ اللَّهَ كَثِيرًا ;(احزاب،21) براي شما در زندگي رسول خدا6 سرمشق نيكويي هست، براي آنها كه اميد به رحمت خدا و روز رستاخيز دارند، و خدا را بسيار ياد ميكنند.
منظور از اسوه بودن پيامبر6 در تمامي ابعاد سه گانة اعتقادات، اخلاقيات و اعمال است. انديشة توحيدي آن حضرت، ايمان، توكل، اخلاص، شجاعت، پاكي و صداقت، كار و كوشش، نظم و نظافت، زهد وتقوا، محبت و مهرباني، عفو و بخشش، روحيات عالي، استقامت و شكيبايي، هوشياري و درايت، توجه به خدا، تسلط بر حوادث، زانو نزدن در برابر سختيها و مشكلات و... از جمله اموري است كه همة مسلمانان بايد از آن حضرت الگو و سرمشق بگيرند. در آية فوق به سه مورد (اميد به رحمت خدا، روز رستاخيز و ياد خدا) اشاره شده است.
در يك كلام ميتوان گفت: مراد از اسوه بودن پيامبر اكرماين است كه براي شما در آن حضرت پيروي و تأسي خوبي است، شما ميتوانيد با اقتدا كردن به او خود را اصلاح و در مسير صراط مستقيم قرار گيريد.(ر.ك: تفسير نمونه، آيت اللّه مكارم شيرازي و ديگران، ج 17، ص 240ـ245، دارالكتب الاسلامية.)
مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.