مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

روابط دختر و پسر در دوران نامزدي (در صورتيكه محرم نباشند) ولي ازدواجشان قطعي باشد چه صورتي دارد؟ مثلاً زمانيكه يكديگر را در جمع خانوادگي مي بينند آيا نگاه بهم (با توجه به اينكه علاقه اي ايجاد شده باشد) مشكلي ندارد؟

در صورتيكه دختر و پدر دختر يقيناً راضي به ازدواج باشند خواندن صيغه بصورت عربي جهت محرميت واجب است؟ يا همان رضايت كافيست براي محرميت از جهت ديدن دختر و پسر؟ و آيا دختر و پسر در صورت يقين از رضايت پدر دختر نياز به خواندن صيغه جهت محرميت دارند؟ و آيا خود مي توانند صيغه محرميت را بخوانند؟

دختري هستم35 ساله، كه در خانواده مذهبي زندگي مي كنم، در فاميل ما رسم است كه اگر دختري بخواهد ازدواج كند بايد از خواهر بزرگتر يا خاله يا عمه اجازه بگيرد، دختران خواهرم كه خواستند ازدواج كنند از من اجازه گرفتند و من به آنها اجازه دادم، حالا كه آنها خانه دار شده اند مادرم گاهي با ما بحث مي كند كه دخترهاي كوچكتر از تو ازدواج كردند ولي تو ازدواج نكردي، و براي اينكه از اين حرفها نشنوم به دنبال درس خواندن رفتم و مدرك ديپلم گرفتم، چون پدر و مادرم خواهران بزرگتر از من را كوچك عروس كردند مي خواستند من را بزرگ عروس كنند، الان كه 35 سال دارم هيچ كس مايل به ازدواج با من نيست، و گاهي فكر مي كنم كه براي چه زنده هستم و به چه دردي ميخورم، و گاهي تصميم به خودكشي نيز داشتم اما موفق نشدم نمي دانم خدا من نان خور را براي چه مي خواهد نگه دارد؟ من نگران آينده ام هستم، بعد از خدا و ائمه، شما مرا راهنمايي كنيد.

در بحث عقد موقت مي دانيم كه بر مرد نفقه براي زن نيست، بحثي كه مطرح مي شود اين است كه اگر بچه اي متولد شد سرپرستي آن با چه كسي است؟

چرا كسي به فكر ازدواج جوانان نيست؟ حتي همين وام اندك ازدواج را هم كسي كه پارتي ندارد نمي تواند بگيرد. براي گرفتن وام چه بايد كرد؟

آداب صيغه چيست؟

سوال من در مورد يك تناقض است. در كتاب منيه المريد شهيد ثاني يا (آداب تعليم و تعلم) يكي از موانع كسب علم و دانش و رسيدن به درجات علمي را ازدواج و متأهل شدن عنوان كرده است. با اينكه شهيد ثاني از علماي بزرگ اسلام است ولي در كتابهايي كه در زمينه ازدواج هم اكنون تهيه و تدارك شده است مثلاًُ در كتاب انتخاب همسر كه مؤلف آن استاد ابراهيم اميني است عنوان كرده است كه ازدواج با تحصيل و كسب علم و دانش سازگار است و ميتوان در كنار تحصيل علم و دانش ازدواج كرد حالا از شما سئوال مي كنم كه اين تناقض چگونه است و ما كه در سن ازدواج قرار داريم و چون طلبه هستيم دوست داريم در زمينه علمي پيشرفت كنيم و اگر معنويت خود را بالا ببريم مي توانيم خودمان را از گناه به راحتي حفظ كنيم، حالا سئوال من اين است با اين بيانات و با اين كه 23 سال سن دارم ازدواج كنم يانه؟ (ضمناً متن عنوان كتاب منيه المريد) علم و دانش را در قربانگاه ازدواج و تأهل سر بريدند.

اينجانب در پايه دوم حوزه علميه مشغول به تحصيل مي باشم وقصد ازدواج دارم،و شهرستاني ميباشم ولي نمي دانم از كجا و چگونه بايد شروع كنم، و نمي دانم شخص مورد نظرم را چگونه پيدا كنم، و از چه راهي وارد شوم؟(همسر مورد نظرم مؤمنه صالحه باشد)

به چه صورت مي توان زن را صيغه كرد؟ و به چه جايي بايد مراجعه كرد؟

خداوند زن هاي پيامبر اسلام ( را در حكم امهات المسلمين آورده است ، چه مي باشد ؟ چرا زنان پيغمبر بعد از پيامبر اكرم ( حق ازدواج مجدد نداشتند ؟

فرزندان آدم چگونه ازدواج كرده و صاحب بچه شدند؟

لطفاً كتابهايي در زمينه حجاب و ازدواج معرفي نماييد.

  1. 2447 از 4632