مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

قـرآن مي گويد : و هر چيز زنده اي را از آب قرار داديم ولي مي دانيم آفرينش فرشتگان و جن با اينكه موجودات زنده اي هستند مسلما از آب نيست و الجان خلقناه من قبل من نار السموم
از بـعـضـي آيات قرآن همچون آيه 55 و 56 سوره روم استفاده مي شود كه گروهي از مردم داراي عالم برزخ نيستند و اين با آيات ديگر كه براي اثبات عالم برزخ است چگونه سازگار است ؟
از پـاره اي از آيـات قـرآن هـمچون آيه 27 و 50 سوره صافات و آيه 25 سوره طور به خوبي استفاده مـي شود كه در روز قيامت مردم از يكديگر سوال مي كنند و اين چگونه باآيه 101 سوره مومنون كه مي گويد : در قيامت سوال از يكديگر نمي كنند سازگارمي باشد ؟
در آيـه 78 سوره قصص آمده : مجرمان از گناهانشان سوال نمي شوند اين تعبير باآيه 92 سوره حجر كه مي گويد : قسم به پروردگارت كه ما از همه آنها سوال مي كنيم چگونه سازگار است ؟
از آيـات سـوره هـود برمي آيد هنگامي كه آن قوم بي آزرم از وجود ميهمانهاي لوطبا خبر شدند به سـرعـت به سراغ آنها آمدند و در نظر داشتند مزاحم آنها شوند لوطكه هنوز فرشتگان را نشناخته بـود , سـخـت نـاراحت شد ولي رسولان پروردگار خود را به لوط معرفي كرده و به او گفتند : نترس و غمگين مباش هرگز نمي توانند آسيبي به تو وارد كنند بر طبق اين آيات ترس و اندوه لـوط مـربـوط بـه خودش نبوده بلكه ازاين بيم داشت كه مزاحم ميهمانهايش شوند اما جوابي كه فرشتگان دادند , مربوط به نجات لوط و خانواده اش بود و اين دو با هم سازگار نيست
در بـعضي از آيات قرآن تصريح شده كه اصلا به مجرمان اجازه عذر خواهي داده نمي شودلا يوذن لـهـم فـيـعتذرون ( مرسلات / 36 ) اما در آيه 57 سوره روم مي خوانيم : عذرخواهي آنها سودمند نـيـسـت , و ظـاهـرش اين است عذر خواهي مي كنند اما اثري ندارد آيا بين اين دو دسته از آيات تضادي وجود ندارد ؟
در آيـه سـوم سوره سجده آمده : قوما ما اتيهم من نذير من قبلك پيش از تو هيچ انذار كننده اي بـراي آنـهـا نـيامده بود و در آيه 24 سوره فاطر آمده : و ان من امه الا خلافيها نذير هيچ امتي نبوده مگر اينكه بيم دهنده اي در آن وجود داشته است و اين يك تنافي است در ميان دو آيه
در آيـه 4 سـوره مـعارج در مورد طول روز قيامت مي خوانيم : فرشتگان و روح به سوي او عروج مـي كـنـند در روزي كه پنجاه هزار سال است در حالي كه در آيه 5 سوره الم سجده مقدار آن را فقط يكهزار سال تعيين مي كند چگونه مي توان ميان اين دو آيه جمع كرد ؟
در آيه 6 سوره احزاب مي خوانيم : همسران پيامبر (ص ) مادران مومنين محسوب مي شوند و اين تـعـبـير با چيزي كه در آيه 4 همين سوره آمده تضاد دارد , زيرا درآنجا مي فرمايد : كساني كه با مـراسـم ظـهـار هـمـسرانشان را بمنزله مادر خود قرارمي دهند يا فرزند خوانده را فرزند حقيقي مـي دانند , سخن باطلي مي گويند با اين حال چگونه همسران پيامبر كه مسلمانان از آنان متولد نشده اند مادر محسوب مي شوند ؟
چـرا در مـوقـع گـرفتن خورشيد و ماه و هنگام زمين لرزه و وزيدن بادهاي وحشتزا وصاعقه ها و صداهاي مهيب آسماني , بايد نماز آيات خواند ؟
مـنظور از آيه شريفه رب المشرقين و رب المغربين او پروردگار دو مشرق و دومغرب است (1) چست ؟
بـا توجه به اينكه در روايات بسياري شان نزول برخي آيات و احكام روشن شده آياباز مي توان از آن آيه و حكم در موارد غير شان نزول استفاده كرد ؟
  1. 2828 از 4632