مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

در تفسير نورالثقلين، ج 3، ص 324 آمده كه حضرت زهرا(س) براي اثبات حق خود بر فدك به آيه 6 سورة مريم استناد كرد. اوّلاً طبق اين آيه منظور ارث مادي است، يا معنوي و ثانياً به نظر مي رسد كه به قرينه تولد يحيي وسائلي كه پيش آمد، مراد ارث معنوي است، نه مادي، پس استدلال آن حضرت چگونه توجيه مي شود؟

كسي از حق مسّل خودش در به دست آوردن ارث صرف نظر كرده و مرده است. آيا ورثه اش مي توانند اقدام بكنند؟

دو زوج فرهنگي هستيم كه داراي خانه مسكوني ميباشيم، كه از ارث پدري و ورّات پدر به زوج (مرد) رسيده، حال همسرم (مؤنث) در سازمان زمين شهري ثبت نام نموده و قطعه زميني به او ميخواهند بدهند. از نظر شرعي آن قطعه زمين به ما تعلق ميگيرد؟

آيا زن از شوهر ارث مي برد؟

اين جانب سالها مسئول امور فرهنگي مساجد دزفول بوده و هستم و در طول اين دوران كارهايي انجام دادهام مثلاً گاهي مبادرت به فروش كتابهاي كهنه و يا نوي كه در مسجد نيازي به آنها نبوده كردهام. اين كتب گاهي از طرف اداره ارث (و گاهي از طرف اشخاص اهدا شده است يا گاهي كتابي را به مسجد ديگر فروختهام و گاهي براي خود خريداري كردهام. آيا كارهاي من صحيح بوده است؟ وظيفه فعلي من راجع به آنها چيست؟

مادرشوهر من زميني را از مادرش به ارث برده بود. بعد از فوت ايشان اين زمين به فرزندانش رسيد. آيا اين زمين بايد به طور مساوي بين پسران و دختران تقسيم شود يا پسر دو برابر دختر ارث ميبرد؟ اگر زيم نرا تبديل به خانه كرده باشيم و چون خارج از محدوده شهر است، نميتوانيم در آن جا زندگي كنيم و منزل را بفروشيم، آيا بايد خمس آن را بپردازيم؟

با توجه به پيشرفت علم درباره تلقيح (باروري) مصنوعي در حيوانات اگر چنين تلقيحي در انسان بدين صورت كه مردي از حال فوت باشد و اسپرم او را بگيرندو بعد از فوتش اسپرم را در تخمدان زنش در دو حالت (يكي در زمان عدّه زن و ديگري در زمان خارج از وقت عِدّه) بكارند و بچه توليد شود، اين بچه نسبت به موارد زير چه حكمي دارد؟

الف) حلال زاده يا حرام زاده بودن.

ب) محروميت نسبت به خواهر صاحب اسپرم(عمه)

ج) ارث بردن از صاحب اسپرم

د) موارد ديگر...

با توجه به تساوي حقوق زن و مرد در اسلام چرا زنان از ارث كمتري نسبت به مردان برخورداند؟

در ظاهر اسلام مدافع حقوق زن و مرد است. اما در بسياري از مسايل اين طور نيست، مثل ارث و موارد ديگر.

چرا ارثي كه به مردها ميرسد بيش تر از ارثي است كه به زنها ميرسد؟

فلسفه تفاوت حقوق زن و مرد در مسائلي مانند ارث، شهادت و ...چيست؟



چرا ديه وارث زنان نصف مردان ميباشد؟

  1. 3392 از 4632