مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

اگر كسي در ماه مبارك رمضان كه روزه است، در اثر عدم اطلاع استمنا كند، چقدر بايد كفاره بدهد؟

هنگامي كه غسل مي كنيم، ابتدا نيت مي كنيم، سپس سر و گردن را غسل مي دهيم. آيا سر و گردن را بايد جداي از بدن (به طوري كه خم شويم و آب فقط بر سر و گردن بريزد) غسل بدهيم يا اين كه هنگامي كه سرو گردن را غسل مي دهيم، آب آن بقيه بدن را در بر بگيرد، اشكالي ندارد؟

اين جانب از ابتداي تكليف مقلد حضرت امام (ره) بودم و پس از فوت ايشان همچنان بر اين تقليد باقي ماندم هم اكنون قصد دارم از مقلدان حضرت آيت الله بهجت باشم آيا اين عمل اشكالي ندارد؟

بنده نسبت به حجاب همسرم حساس مي باشم، مثلاً اجازه نمي دهم در ميهماني ها از لباس آستين كوتاه استفاده كند يا با جوراب نازك از منزل خارج شودو يا به صورت آرايش كرده ظاهر شود. نيز اجازه نيم دهم تمامي قرص صورت خود را ظاهر كند و با افراد فاميل سر يك سفره غذا بخورد. چگونه مي توانم همسرم را به حجابي كه مورد دلخواه من است، وادار كنم؟

برخي از افراد را ميبينم كه در گذشته اهل نماز، روزه و عبادت و ارتباط با خدا بودند ولي الان در مسير گناه و لذت جوييهاي نامشروع هستند. اين مسئله مدتي است در من اين ترس را ايجاد كرده كه نكند من هم روزي چنين سرنوشتي داشته باشم. لطفا مرا راهنمايي كنيد.

زني كه دو سال در ماه رمضان، يك سال به دليل شير دادن به نوزاد و سال ديگر به دليل باردار بودن نتوانسته روزه بگيرد يا روزه نگرفته است، تكليف شرعي وي را مشخص كنيد.

مردي هستم 37 ساله. از 16 سالگي دچار زخم اثناعشر شدهام. طبق دستور پزشك و جواب آندوسكپيهاي متعدد نتوانستهام روزه بگيرم. اگر چه هر روز ماه رمضان هنگام افطار ناراحت ميشوم كه چرا نمي توانم روزه بگيرم. تا به حال به خاطر خوردن روزه مبلغي پرداخت ننمودهام .

با توجه به اين كه از نظر اسلام موسيقي حرام است و اين حرمت حكم خاصي دارد، اما از نظر علمي و پزشكي هر روز فوايد موسيقي آشكار مي شود، پس حرمت موسيقي را چگونه مي توان توجيه كرد؟

آيا به همراه داشتن و حمل كردن عَلَم هاي بزرگ فلزي كه روي آنها اشكالي از قبيل پرندگان و ... است، در عزاداري ها اشكال دارد؟

اگر سر سال خمس مالي اضافه آيد، خمس به آن تعلق گيرد و يا گندم باشد، زكات تعلق گيرد، خودش نياز مبرم به مصرف و استفاده داشته باشد، چه بايد كرد؟

حاجي خمس مالش را نميدهد و به مكه ميرود. ميگويد: من براي برگشت از مكه به اين مال احتياج دارم.

طلبه براي تبليغ به جايي ميرود و به منزلي وارد ميشود. اگر اموال

صاحب خانه از قبيل غذا خمس داده نباشد و استفاده كند، آيا اشكال دارد؟ بعضي ميگويند: طلبه چون سهم امام شامل حالش ميشود، هر جا كه سال غير مخمس بخورد، مانعي ندارد.



  1. 3428 از 4632