مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

اگر كسي چند روز روزة واجب داشته باشد و از ماه رمضان تا ماه رمضان بعدي وقت داشته باشد و تأخير بياندازد تا بالاخره نزديك ماه رمضان آينده نيز برايش مشكل پيش آيد و نتواند قضا كند، چه بايد بكند؟

آيت الله مكارم شيرازي در يكي از مسائل وضو فرموده اند: اگر چيزي بين مسح سر يا مسح پا هر چند نازك باشد فاصله شود اشكال دارد. آيا اين مسئله در مورد وجود پرزهاي كوچك و چيزهاي ريز ديگر نيز هست؟

چرا امروزه كساني را كه بيش از يك همسر دارند به چشم بد نگاه مي كنند؟

اگر كسي چندين سال بيماري داشته و روزه براي او ضرر دارد و كفّارة آن را هم نداشته باشد، چه حكمي دارد؟

سقط جنين عمدي كه ديه كامل دارد، چه موقع است؟ تا چند ماه از عمر جنين گذشت، اگر سقط كند، ديه دارد؟

جهيزيه دختر طبق فتواي برخي از مراجع خمس ندارد. حال اگر دختر به خانه شوهر رفت و برخي وسائل خود را مورد قرار ندهد و بداند ممكن است تا بيش از يك سال مورد استفاده قرار نميدهد، آيا خمس دارد؟

آيا مسح سر لزوماً بايد از جلوي سر باشد؟ اگر موهاي سر بلند باشد، لازم است آب به پوست سر برسد؟

آيا غسل جنابت بايد فقط با آب گرم باشد؟

اگر هنگام وضو شير آب را ببنديم، اشكالي دارد؟

فردي كه پانزده سال نماز قضا بر گردنش است، چطور جبران كند كه واقعاً براي او خسته كننده نباشد؟

اين جانب از مقلدان حضرت امام خميني4 ميباشم. از شهريور 1382 از وطن خود كه روستا بود، به شهر مهاجرت كردم. با توجه به اين كه اكنون برادران و ديگر بستگان در روستا هستند و احتمال بازگشت مجدد ما به روستا معلوم نيست، بفرماييد موقعي كه به خانه پدر و خويشان در روستا ميرويم (جهت ديد و بازديد) وضعيت نماز ما چگونه است؟

آيا كسي كه مريض است، بايد روزه بگيرد، مادرم يك ماه بستري بود و حال كه روزه مي گيرد، گيج مي شود. ما مي گوييم روزه نگيز، او مي گويد آخر عمر بيايم روزه بخورم؟

  1. 3457 از 4632