مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

شخصي روزهدار بعد از خواب احساس درد شديدي در مجراي ادرار ميكند و با وجود اينكه ميدانسته لباس و بدنش نجس شده ولي حدس ميزند محتلم شده و بخاطر باقي ماندن مقداري مني در مجرا آن درد شديد را دارد و سپس براي رهايي از درد كاري ميكند كه آبي از او خارج شود. بعد متوجه ميشود نه تنها محتلم نشده بلكه مني هم در بيداري از او خارج نشده است. حكم نماز و روزه او چيست؟ آيا كفاره جمع هم شامل او ميشود؟



روستاي ما فاقد لوله كشي گاز است. تعدادي از اهالي از برق به صورت غير قانوني وبدون كنتور استفاده ميكنند و دليل اين كارشان را ميگويند كه چون از گاز در جاهاي ديگر استفاده ميشود كه سوبسيد آن را دولت پرداخت ميكند و حق ما هم در آن هست حال چون نميتوانيم از حق خويش در استفاده از گاز استفاده كنيم از برق استفاده ميكنيم. اين چه حكمي دارد؟



با توجه به اينكه در محل كار ما نماز جماعت فقط توسط اهل سنت برقرار ميشود و از طرفي آنها در تعيين قبله با ما تفاوت دارند (منطقه تركمن نشين) آيا اقتدا به آنها با عنايت به بحث وحدت شيعه و سني جايز است يا نه؟



حدود 4 يا 5 سال است وقتي زير دوش حمام ميروم فكر ميكنم مشكل تنفسي دارم و ممكن است همان جا زير دوش نفس من بند بيايد و با وجود اين حالت ترس تا ساعتي بعد از حمام قلب من به شدّت ميتپد، اين حالت فقط در صورتي است كه آب از روي سرم بريزم اگر از گردن به پايين باشد اين حالت را ندارم. حال با اين وصف آيا ميتوانم به جاي غسل تيمّم كنم؟ تيمّم بدل از وضو چه فرقي با تيمّم بدل از غسل دارد؟



نام همه مراجع تقليد را ميخواهم براي من ارسالنماييد.



در برنامههاي تلويزيوني كه چهره پيامبران مثل حضرت صالح و ابراهيم و اسماعيل(ع) و ديگران را نشان ميدهند و نيز در كتب درسي چهرههايي را به نام آن بزرگواران ميكشند، آيا از نظر شرعي اشكال دارد يا خير؟



نوارهاي كاست يا فيلمهاي ويدئويي در جامعه هست كه با مجوز اداره ارشاد پخش ميشوند كه با نوارهاو فيلمهاي غير مجاز هيچ فرقي ندارد و در آنها هم فساد و گناه موج ميزند، حكم ديدن و گوش دادن به اين فيلمها و نوارها چيست؟



بعضي خانوادهها علي رغم تعلق خمس به آنها، مقيد و ملتزم پرداختن آن نيستند. حال ممكن است بعضي از افراد خانواده مقيد به مسائل شرعي باشند، وظيفه اين افراد در قبال اين گونه خانوادهها چيست؟ آيا به فرائض اين افراد متديّن صدمهاي وارد نميشود؟



نوجواني كه در اثر عدم آموزش ديني در خانواده، حدود سه سال تكاليف ديني خود را انجام نداده، حال چگونه بايد به تكاليف قبلي خود عمل كند؟



در ايامي كه مستقيماً از محل سكونت به نقطهاي غير از محل كار دائمي به مأموريت ميروم و كمتر از ده روز هم باشد، حكم نماز و روزه من چيست؟



در محلهايي كه در محدوده مسير محل سكونت و محل كارم هست، حكم نماز و روزهام چگونه است؟



بعضي روزها براي امورات شخصي از محل سكونت تا شهرستان محل كارم ميروم، حكم نماز و روزهام در اين ايام چيست؟



  1. 3936 از 4632