کد مطلب:31007
شنبه 1 فروردين 1394
آمار بازدید:1
آيا محروميت ها و معلوليت ها با عدل الهي منافات ندارد؟
در پاسخ اين سؤال گفته شده است :
اولاً حوادث ناگوار طبيعي , لازمهء فعل و انفعالات و تزاحمات عوامل مادي است و چون خيرات آن ها بر شرورشان غلبه دارد, مخالفت حكمت نيست ;
ثانياً: وجود اين رنج ها و گرفتاري ها از يك سوم موجب تلاش انسان براي كشف اسرار طبيعت و پديد آمدن دانش ها و صنايع مختلف مي شود و از سوي ديگر دست و پنجه نرم كردن با سختي ها, عامل بزرگي براي رشد و شكوفايي استعدادها و ترقي و تكامل انسان ها مي گردد;(1)
اين نكته را بايد افزود كه بسياري از ناكامي ها يا محروميت ها و معلوليت هامشكلات و مصائب خود ساخته است كه انسان براي خود يا ديگران فراهم ساخته است . قرآن مجيد مي فرمايد: .(2)
نمي توان انكار كرد كه بسياري از حوادث مانند بيماري ها, معلول بي اعتنايي به اصول بهداشتي است . البته بخشي از مصائب كه دامنگير انسان مي شود,مجازات الهي است . مسلّما در چنين مواردي خداوند بر آن ها ستمي روا نداشته است و خود آن ها بوده اند كه بر خويشتن ستم روا داشته اند. بخشي از حوادث زنگد بيدارباش است . در حديثي از علي 7نقل شده است : .(3)
بخشي از حوادث و مصائب به منظور آزمايش مردم است كه جنبهء تربيتي دارد. گفته شده است مصائب ما در خوشبختي است .
]هر كه در اين بزم مقرب تر است جام بلا بيش ترش مي دهند
(پـاورقي 1.استاد مصباح يزدي , آموزش عقايد, ص 198
(پـاورقي 2.روم (30 آيه 41
(پـاورقي 3.بحارالانوار, ج 64 ص 235
مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.