کد مطلب:31041
شنبه 1 فروردين 1394
آمار بازدید:1
روايات , را سنگ بهشتي مي داند. اگر بهشت غير مادي است , چگونه اين اعتقاد قابل قبول است ؟
بين علما و صاحب نظران بحث است كه آيا بهشت و جهنم در عالم آخرت مادي هستند يا غيرمادي ; اكثر علماي اسلامي قائل به معاد جسماني هستند و ظاهر آيات قرآن بر مادي بودن دلالت دارد.
حور و غلمان و درخت ها و نهرها و ميوه ها و قصرها, همه ظهور در مادي بودن است . البته شايد مادي بودن آن جا به نحو ديگري باشد. از امام باقر7نقل شده كه سه سنگ از بهشت آمده است : حجرالاسود, مقام ابراهيم و سنگ بني اسرائيل كه چشمه هاي آب از آن مي جوشيد.(1)
از امام باقر يا امام صادق 7دربارهء بوسيدن حجرالاءسود سؤال شد; حضرت فرمود: حجرالاءسود درّي سفيدو شفّاف در بهشت بود و حضرت آدم 7در بهشت آن را مي ديد.
چون خداوند آن را به زمين آورد, حضرت آدم كنارش آمد و شروع به بوسيدن آن كرد كه خداي تعالي به همين مناسبت , بوسيدن آن را مستحبّ گرداند.(2)
از اين روايت استفاده مي شود اين سنگ از بهشت اُخروي نبوده , بلكه از بهشت دنيوي بوده است ; زيراحضرت آدم در ابتداي خلقتش در بهشت دنيوي بود و بهشت دنيوي مادّي بود.
(پـاورقي 1.سيد مصطفي دشتي , معاريف و معاريف , ج 4 ص 405
(پـاورقي 2. صادق احسانبخش , آثار الصادقين , ج 3 ص 102
مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.