کد مطلب:36524
شنبه 1 فروردين 1394
آمار بازدید:1
آيا انسان ابتدا راه بشناسد و بعد حركت كند يا ابتدا حركت كند تا با تلاش ، هدايت شود؟ منظور از ( الذين جاهدوا فينا لنهدينم سبلنا ) چيست ؟
عقل سليم حكم مي كند كه انسان تا راهي را نشناخته است در آن قدم نگذارد؛ زيراممكن است سرمايه و عمر آدمي تلف شود و عاقبت به مقصد مطلوب نرسد .روش عقلا نيز همين است تا از جاده اي شناخت كافي نداشته باشند،بدون سوال و تحقيق آن را نمي پيمايند ( مخصوصاً اگر پيمودن آن موجب صرف مهم ترين سرمايه آنها گردد ) . آيه شريفه اي هم كه ذكر نموده ايد همين مطلب را تاييد ميكند .منظور از ( ( فينا ) ) چه در راه رضاي خدا باشد يا در راه جهاد با نفس ، يا در طريق عبادت و يا در طريق مبارزه با دشمن ، در هر حال ابتدا بايد نسبت به خداوند متعال معرفت داشت و طريقه مبارزه نمودن درراه خدا را شناخت ، سپس وارد عمل گشت . اما منظور از ( ( لنهدينهم سبلنا ) ) شمول حمايت و هدايت الهي نسبت به چنين شخصي است . به عبارت ديگر آيه شريفه مي خواهد بگويد اگر شما تلاش كرديد، ما زحمت شما را به نتيجه مي رسانيم . پس صرف گام برداشتن ، شرط كمك خداوند نيست ؛ بلكه بايد قدم برداشتن به طرف خدا و در راه خدا ( ( فينا ) ) باشد .آن هم بدون شناخت و معرفت معنا ندارد .از طرف ديگر شناخت و حركت مراتب مختلفي دارند .مرتبه اي از شناخت براي آغاز حركت لازم است . سپس حركت كه آغاز شد شناخت هاي بعدي لازم مي آيد و هدايت هاي الهي را به دنبال مي آورد .بنابراين نه به طور مطلق آگاهي قبل از حركت است و نه بالعكس ، بلكه مرحله به مرحله پا به پاي هم جلو مي روند.;
مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.