کد مطلب:37673
شنبه 1 فروردين 1394
آمار بازدید:4
شيخ مرتضي انصاري چه شخصيتي بود و چه آثار و خدماتي داشت؟
شيخ انصاري از فقها و مراجع بزرگ شيعه، در سال 1214 هجري قمري در دزفول متولد شد. پدرش محمد امين انصاري نام داشت كه نسبتش به جابر بن عبدالله انصاري، صحابي عالي مقام پيامبر اسلام(ص) ميرسد.[9]
وي در بيست سالگي به عراق عزيمت كرد و در كربلا نزد سيد مجاهد و ديگران به تحصيل علوم ديني پرداخت و هنگام محاصرة كربلا توسط دولت عثماني به كاظمين و سپس به شوشتر رفت و پس از دو سال مجدداً به عراق سفر كرد و در كربلا ساكن شد و در حوزة درس شيخ موسي بن جعفر كاشف الغطاء شركت كرد و پس از دو سال به ايران مراجعت نمود و در كاشان نزد ملا احمد نراقي تلمذ نمود. آن گاه به خراسان شتافت و از آنجا به شوشتر بازگشت و پس از پنج سال مجدداً به نجف اشرف مشرّف شد و از سال 1249 به تدريس دروس عالي حوزه پرداخت و بعد از درگذشت محمد حسن نجفي معروف به صاحب جواهر از سال 1266 تا 1281 زعامت حوزة نجف و مرجعيت شيعه را بر عهده داشت. وي در 67 سالگي و در سال 1281 در نجف درگذشت و در جوار مرقد اميرمؤمنان علي(ع) به خاك سپرده شد.
از شيخ انصاري چند اثر به يادگار مانده است كه از همه مهم تر دو كتاب گرانسنگ فرائد الاصول و مكاسب است كه از جملة كتاب هاي اصلي و مهم در دروس حوزوي به شمار مي آيد.4[10]
شيخ اعظم مرتضي انصاري خدمات شاياني به جهان اسلام به ويژه تشيع نمود و حدود دو دهه سنگر مرجعيت شيعه را به خوبي پاسداري كرد و در پي تعليم و تربيت و تزكية طلاب و مروّجان ديني بر آمد و ضمن تبيين و ترويج اسلام ناب محمدي، با كج انديشان ديني همانند اخباري گري مبارزه نمود و در روش فقهي واجتهادي پس از خود تا زمان حاضر تأثير عميق و كاملي داشت، به گونه اي كه همه مجتهدان و فقيهان پس از او متأثر از روش فقهي او هستند و از همان روشي كه او بنيان نهاد، پيروي ميكنند و كسي تا كنون به پاية او نرسيده است.
[9]غلام حسين، مصاحب، دايره المعارف فارسي، ج 1، ص 273.
[10]فرهنگ معين، اعلام، ج 5، ص 186.
مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.