کد مطلب:37679
شنبه 1 فروردين 1394
آمار بازدید:2
در كتاب شرع و شادي ص68 آمده است كه پيامبر فرمود: فرق بين النكاح والسفاح ضرب الدف... پس بانوان دايره هايي آوردند و آن را براي خديجه مينواختند آيا در زمان معصومين (ع) مردم در شاديها نزد آنان دف ميزدند؟
در روايات آمده است كه در مورد ازدواج مراسمي برپاشود، تا عروسي به صورت علني برگزار شود، حال با گفتن تكبير باشد يا بادفّ و نواختن دائره يا پخت و پز و غذا دادن.
وقتي پيامبر ميديد مجلس عروسي برپاشده، خوشحال مي شد و ميفرمود:اسندوا النكاح و اعُلنوه بينكم و اضُربوا عليه بالدفّ؛[14] نكاح را رسمي و علني برگزار كنيد تا فرقي بين آن و بين زنا باشد .
پيامبر (ص) فرمود:يا علي، لا وليمة إلاّ في خمس: في عرس أو خرس أو عذار أو وكار أو ركاز؛غذا دادن در پنج مورد پسنديده است: در عروسي و ازدواج، تولد فرزند، ختنه كردن، خريدن خانه، براي كسي كه از مكه برمي گردد.[15]
بنابر اين به اين مقدار كه مراسم ازدواج علني باشد و فساد و گناهي با آن نباشد، پسنديده است و بديهي است دفّ زدن آن هم؛ رسوم قديمي، با موسيقي هايي كه در زمان ما با انواع آلات موسيقي مينوازند و بسيار مهيج و شهوت زا ومحرك است و يا احياناً با اختلاط بين محرم و نا محرم است، قابل مقايسه نيست و نمي توانيم از اين روايات مجوزّي براي انواع رقصها و موسيقيهاي مطرب و مهيج كنوني صادر كنيم. اگر در مجلس عروسي دفّ و دائره بزنند يا با همان كيفيت قديمي دست بنوازند، اشكالي ندارد. مرحوم فيض فرمود:ويستحب إظهار النكاح. قال (ص): فصل ما بين الحلال و الحرام الدفّ و الصوت؛مستحب و پسنديده است كه ازدواج علني و آشكار انجام شود. پيامبر اسلام (ص) فرمود: تفاوت ميان ازدواج حلال و حرام، دايره زدن و آواز خواندن است.[16] اظهار شادي و دست زدن و دف زدن در مجالس عروسي مخصوصاً قسمت زنانه به نظر اكثر فقها بلا اشكال است، در صورتي كه با محرّمات ديگري همراه نباشد.[17]
مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.