کد مطلب:37827
شنبه 1 فروردين 1394
آمار بازدید:94
منظور تفاسير شيعه از آية ثلّه من الاولين و قليل من الاخرين چيست؟
سورة واقعه بهشت و نعمت هاي زيباي بهشتي را براي اصحاب يمين بر شمرده و جهنم و عذاب هاي اخروي را براي اصحاب الشمال معين كرده است.
در قسمت اوّل اصحاب يمين را گروهي از اولين و گروهي از آخرين دانسته است. دربارة گروه اولين آخرين چند قول در تفاسير شيعه به چشم مي خورد:
1ـ مراد از اولين و آخرين از امت محمد(ص) يعني آنان كه در زمان پيامبر و بعد از او تا مدت ها از خوبان بودند و گروهي نيز در زمان هاي متأخر در بهشت خواهند بود. نعمت هايي كه در آيات قبل آمده براي اينان خواهد بود. در اين صورت از خوبان و اصحاب اليمين از امّتهاي سابق سخن به ميان نيآورده و نسبت به آنان مسكوت است.
2ـ مراد از اولين گروهي از خوبان در امت هاي سابقه و مراد از آخرين، گروهي از خوبان امت پيامبر(ص) باشد.
در آيات قبل در وصف سابقون مي فرمايد: اولئك المقربون في جنات النعيم ثلّة من الاولين و قليل من الاخرين. نسبت به آخرين تعبير قليل دارد، بنابر تفسير دوم يعني در امت هاي سابق و پيش از پيامبر در مجموع گروه بيشتري از اهل بهشت خواهند بودو از آخرين يعني بعد از پيامبر اسلام تا روز قيامت گروه كمتري اهل بهشت و نعمت هاي آن خواهند بود. كمتر بودن آنان شايد به علّت انحرافاتي خواهد بود كه با بيشتر شدن مظاهر دنيوي به وقوع خواهد پيوست. احتمال دارد در اين جا نيز هر يك از اولين و آخرين از امت پيامبر اسلام مراد باشد، يعني در زمان هاي صدر اسلام گروهي اهل بهشت خواهند بود و نسبت به زمان هاي آخر و به تعبير ديگر آخر الزمان گروه كمتري اهل بهشت خواهند بود.
ثلّه به معناي جمعي از مجتمع و به معناي گروه و جماعت به كار رفته است.
مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.