کد مطلب:40273
شنبه 1 فروردين 1394
آمار بازدید:12
پيامبر6فرمود: . آيا اين عمل با عدالت خداوند مطابقت دارد؟ اگر اين عنايت به هر كسي مي شد, او هم مانند پيامبر نمي شد؟
به نظر مي رسد جملهء در صدد بيان مقام پيامبر6است .ايشان بر آدم و فرزندانش , حتي بر پيامبران ديگر برتري دارد. حديثي كه ذكر كرديد, در بحارالانوار به همين منظور نقل شده است .(1) مسلّم است كه پيامبر6از فرزندان و نسل حضرت آدم و وجود مادّي او در سلسله مراتب بعد از خلقت آدم بوده و حتي مقام نبوّت او بعد از نبوّت بسياري از پيامبران بوده است ; پس اين كلام درصدد بيان اين است كه در علم خدا, نبوت پيغمبر اسلام 6از مسلّمات و علت غايي آفرينش بوده است ; به ويژه معتقديم روح پيامبر در عالم ارواح , معلم ملائكه و ارواح پيامبران الهي بوده است .
در مورد اين كه آيا پيامبر بودن آن حضرت و يا ساير پيامبران , با عدالت خدا مطابقت دارد يا خير؟ چرا خدااين عنايت را به ايشان كرد و مثلاً به ابوسفيان و ابوجهل نكرد؟
واضح است مقامات اعطايي خدا بستگي به لياقت افراد دارد. مقام امامت و پيشوايي و رهبري مردم ,شروطي دارد كه يكي از آن ها است . وقتي كه از بين همهء مردم كه آزموده شدند, كساني درامتحانات الهي سرفراز شدند, خداوند به آنان مقام نبوت و امامت را عطا مي كند.
وقتي خدا مي خواست حضرت ابراهيم 7را به مقام پيشوايي مردم بر گزيند, او را امتحان كرد.(2) هم چنين
به حضرت موسي وحي كرد: مي داني چرا از بين مردم تو را به پيامبري برگزيدم ؟ به خاطر تواضعي كه از توديدم .(3) بنابراين اعطاي پيامبري و امامت به جهت لياقت آنان است .
شما نوشته ايد: اگر خدا اين عنايت را به من يا به ديگري مي كرد, همين طور مي شد; پاسخ : خداوند به همه ءانسان ها عنايت دارد, اما نمي شود كه همهء مردم , پيامبر و امام باشند; بنابراين از بين آنان هر كس از همه بهتراست , برگزيده مي شود. اگر ساير مردم به وظايف خود درست عمل كنند, با انبيا و در درجهء آنان خواهند بود.
(پـاورقي 1.بحارالانوار, ج 16 ص 402
(پـاورقي 2.بقره (2 آيهء 124
(پـاورقي 3.اصول كافي , ج 2 ص 123
مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.