کد مطلب:289446 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:147

قم
یكی از شئون یك حكومت جهانی، و یا فراهم آوردن مقدّمات آن، استفاده از مراكز استراتژیكی و مهم از نظرات مختلف، به خصوص از نظر معنوی است. این مراكز همچون پایگاه و هسته های اصلی هستند كه می توان از آنها به عنوان فراهم آوردن اسباب كار، استفاده كرد.

در روایات مربوط به حضرت مهدی (عج) سه مركز مكّه، كوفه، و قم به خصوص اسم برده شده است. در مورد قم و فضیلت این سرزمین مطالب بسیاری گفته شده است.

امام صادق علیه السّلام در باره قم فرمود: «مردم قم یاور قائم (عج) و خواهان حقّ ما هستند.» آنگاه آن حضرت سر مبارك را به سوی آسمان بلند كرد و عرض نمود: «خدایا! این مردم را از هر فتنه ای حفظ كن و از هر هلاكتی نجات بده.» («حضرت مهدی (عج)، فروغ...»، ص 310)

همچنین آن حضرت علیه السّلام فرمود: «پیش از ظهور مهدی (عج) قم مركز علم و دانش می گردد و از آنجا به تمام شهرها در شرق و غرب، علم و دانش منتشر می شود، و حجّت خداوند بر همه مردم تمام می گردد و كسی نمی ماند كه از این سرزمین بهره مند نشده باشد». («سفینة البحار»، ج 2، ص 446)

«قم چندین نام دارد كه از جمله نامهای آن:

«مجمع انصار القائم (عج)» یعنی محلّ تجمّع یاران امام زمان (عج).

«مأوی للفاطمیین» یعنی پناهگاه منسوبین به فاطمه زهرا سلام الله علیها است. (در این باره ر.ك. به «بحار الانوار»، ج 60، ص 210 به بعد)

«قم» آشیانه اهل بیت و مركز نشر اسلام است. اهمیّت قم به اموری مانند وجود بارگاه ملكوتی حضرت معصومه (كریمه اهل بیت)، وجود حوزه علمیه مقدّسه آن، كه توسّط آن اسلام به جهان منتشر می شود، و وجود مسجد مقدّس جمكران (مسجد صاحب الزّمان) می باشد. («حضرت مهدی (عج) فروغ...»، ص293 به بعد)

رجوع شود به واژه: مسجد جمكران