کد مطلب:327940 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:337

مقدمه
با این كه ما معتقدیم قرآن كریم بزرگ ترین هدیه الهی برای انسان ها و گران بهاترین میراث پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله در میان مسلمین است ،امت اسلامی آن طور كه شایسته است برای استفاده از این میراث عظیم از خود همت نشان نداده و نمی دهد. جامعه اسلامی پس از وفات پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله علی رغم تاكیدات فراوان حضرتش مبنی بر وجوب رجوع و عمل به قرآن، به عنوان ثقل اكبر،و فرا گرفتن علوم قرآن از اهل بیت علیه السلام به عنوان ثقل اصغر،از تمسك به این حبل متین الهی محروم مانده است.در نتیجه جامعه اسلامی از جایگاه اصلی خویش كه قرآن آنها را بدان مژده داده و می فرماید:((انتم الاعلون ان كنتم مومنین)) -1-آل عمران ،139. ی بازمانده اند و امروزه به این واقعیت تلخ می باید اقرار نمود كه جامعه اسلامی به دلیل فاصله گرفتن از واقعیت قرآن و علوم اهل بیت، متحمل خسارت های جبران ناپذیری شده است.

اما علی رغم دوری مسلمین از حقیقت قرآن و غریب بودن این گوهر آسمانی و عطیه رحمانی، پرداختن به ظاهر آن در میان مسلمین گهگاه از رواج و رونق خوبی برخوردار بوده است.

عموم مسلمانان قرآن را كتابی مقدس و آسمانی كه در شب قدر بر قلب مبارك پیامبر نازل شده است، می شناسند و بدان احترام می گذارند.امروزه چاپ قرآن كریم با

كاغذهای عالی و جلدهای زرین،و تلاوت و حفظ آن و تسلط بر علومی كه به ظواهر قرآن می پردازد،از قبیل تجوید و مانند آن جایگاه ویژه ای در فرهنگ مسلمین پیدا كرده است و هر از چند گاهی شاهد برگزاری مسابقات حفظ و قرائت قرآن كریم در سطح بین الملل كشورهای اسلامی هستیم و این خود جای بسی خوشبختی است.

البته ناگفته نماند كه رونق گرفتن قرآن كریم در سایر كشورهای اسلامی نیز تا حدود زیادی مرهون حضرت امام خمینی (ره)و پیروزی انقلاب اسلامی ایران بوده است،زیرا بعد از پیام حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر اداره حرمین شریفین به دست شورایی متشكل از كشورهای اسلامی بود كه عربستان به تعمیر و توسعه حرمین شریفین،پرداخت تا بدین وسیله خود را پیشگام تبلیغ اسلام و قرآن وانمود كند واز توجه ملت ها و كشورهای مسلمان به ایران اسلامی جلوگیری كند.

در هر حال،پرداختن به ظاهر قرآن و دور ماندن از حقیقت آن،از بزرگ ترین مشكلاتی بوده است كه پیوسته جوامع اسلامی از ناحیه آن ضربه های جبران ناپذیری خورده اند.روشن است كه تا مسلمانان از ظاهر قرآن به باطن آن در نگذرند واز گفتار به عمل روی نیاورند،هدایت قرآن درباره آنها تحقق نیافته است.

این مجموعه در صدد بررسی عوامل دور افتادن مسلمانان از حقیقت قرآن و عترت،پس از وفات پیامبر اكرم صلی - الله علیه و آله نیست.آنچه در این نوشتار آمده،جلوه هایی از حقیقت قرآن از دیدگاه نهج البلاغه و از زبان خود قرآن كریم است و خواننده،قرآن را از منظر امیر مومنان علیه السلام می شناسد وبا عظمت آن آشنا می شود.همچنین به طرح پاره ای از شبهاتی كه از جانب برخی معاندان مطرح می شود و پاسخ آنها،پرداخته شده است.در خاتمه نیز از زبان قرآن ناطق،علی علیه السلام،علل و انگیزه های شیطانی طرح این گونه شبهه ها بیان می گردد.

لازم به ذكر است مه مطالب این كتاب در واقع مجموعه چند سخنرانی است كه حضرت آیت الله مصباح یزدی در رمضان سال های 1377 و 1378 هجری شمسی در قم ایراد داشته اند.از آن جا كه سعی بر آن بوده كه تا حد امكان،مطالبی كه استاد بیان كرده اند كم و زیاد و جا به جا نشود و فقط تلاش شده زبان گفتاری تا حدودی به زبان نوشتاری نزدیك گردد،لذا طبیعی است كه دقت های معمول نگارشی و ویرایشی به طور كامل و صددرصد در این كتاب به چشم نمی خورد.

در پایان از محقق ارجمند جناب حجت الاسلام محمدی كه كار تدوین این مجموعه را به انجام رسانده اند و نیز جناب حجت الاسلام نادری كه امر ویرایش آن را بر عهده داشته اند سپاسگزاری نموده و مزید توفیقات ایشان را از درگاه ایزد منان خواستاریم.

انتشارات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)