کد مطلب:550 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:271

جهاد
س 1048: جهاد ابتدائی در زمان غیبت امام معصوم «علیه السلام» چه حكمی دارد؟ آیا جایز است كه فقیه جامع الشرائط مبسوط الید (ولیّ امر مسلمین) حكم به آن كند؟





بعید نیست كه حكم به جهاد ابتدائی توسط فقیه جامع الشرائطی كه متصدّی ولایت امر مسلمین است، در صورتی كه مصلحت آن را اقتضا كند، جایز باشد، بلكه این نظر اقوی است.





س 1049: اقدام به دفاع از اسلام هنگام تشخیص خطر برای اسلام، بدون رضایت والدین چه حكمی دارد؟





دفاع از اسلام و مسلمین واجب است و متوقف بر اذن والدین نیست، ولی در عین حال سزاوار است كه انسان تا می تواند رضایت آنان را جلب كند.





س 1050: آیا اهل كتابی كه در كشورهای اسلامی زندگی می كنند، حكم اهل ذمّه را دارند؟





آنان تا زمانی كه مطیع قوانین و مقررات دولت اسلامی كه در حمایت آن زندگی می كنند، باشند و كاری كه منافی با أمان است، انجام ندهند، حكم معاهد را دارند.





س 1051: آیا جایز است كه یكی از مسلمانان یك كافر كتابی یا غیر كتابی، اعم از زن یا مرد را در سرزمین كفر یا سرزمین مسلمانان به تملك خود در آورد؟





این كار جایز نیست، هر گاه كفّار به سرزمین اسلامی حمله كنند و كسانی از آنان به دست مسلمین اسیر شود، سرنوشت اسیران جنگی در دست حاكم اسلامی است و آحاد مسلمانان حق تعیین سرنوشت اسراء را ندارند.





س 1052: اگر فرض كنیم كه حفظ اسلام ناب محمدی «صلی الله علیه و آله» متوقف بر ریختن خون نفس محترمی باشد، آیا این كار جایز است؟





ریختن به ناحقِ خونِ نفسِ محترمه شرعا حرام است و با احكام اسلام ناب محمدی «صلی الله علیه و آله» تعارض دارد. بنابراین سخن مزبور كه حفظ اسلام ناب محمدی متوقف بر ریختن خون انسان بیگناهی باشد، بی معنی است، ولی اگر منظور از آن اقدام مكلّف به جهاد فی سبیل الله عزّت آلاؤه و دفاع از اسلام ناب محمدی در مواردی كه احتمال كشته شدن او وجود دارد، باشد، این فرض موارد مختلفی دارد، اگر مكلف طبق تشخیص خود احساس كند كه كیان اسلام در خطر است، باید برای دفاع از اسلام قیام كند، حتی اگر در معرض كشته شدن باشد.