کد مطلب:289118 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:170

احمدیه
فرقه ی «احمدیّه» یا «قادیانی»، یكی از فِرَق مذهبی در جامعه ی مسلمانان هندوستان و پاكستان است. مؤسّس و بانی آن «میرزا غلام احمد قادیانی» بود. او در شهر قادیان پنجاب هندوستان در سال 1879 م. درگذشت. هنوز پیروان او در هندوستان، پاكستان، آفریقا و اندونزی بسیارند.

«احمدیّه»، در مبادی اصولی تابع اسلام می باشند و فقط در سه اصل اختلاف دارند:

1- عقیده به رجعت مسیح 2- اصل جهاد 3- مسأله ظهور مهدی (عج)

در باب مسیح بر آنند كه عیسی علیه السلام مقتول نگردید و بر روی صلیب نَمُرد، بلكه ظاهراً به نظر مردم چنین آمد، پس او را در قبری دفن كردند و او بعد از 40 روز برخاست و به هندوستان رفت و در كشمیر اقامت كرد و به نشر دعوت انجیل پرداخت و پس از 120 سال عمر در شهر «سِرینَگَر» در گذشت.

در باب مسأله جهاد معتقدند كه جهاد با شمشیر با دشمنان دین اسلام حرام است، بلكه باید این تكلیف شرعی با وسایل مسالمت آمیز اعمال شود، به همین مناسبت «احمدیّه» نسبت به دولت انگلیس وفادار بوده اند.

در باب مهدویّت بر آنند كه مهدی (عج)، مظهر «عیسی علیه السلام» و «رسول اكرم صلی الله علیه و آله و سلّم» و چون بعضی روایات اسلامی ظهور مهدی منتظر (عج) را در اوایل قرن 14 هـ. ق خبر داده بودند؛ «غلام احمد» خود را «مهدی وقت» معرّفی كرد.

«احمدیّه» مرجعی به نام انجمن «احمدیّه» دارند كه مركز آن «لاهور» و رئیس آن مكلّف به رسیدگی امور دینی و ارشاد پیروان است. («فرهنگ فارسی معین»، ج 5، ص 104 - «آخرین امید»، ص 213)