مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

ويژگي مؤمنان و بيايمانان به نقل از اول سورة نمل چيست؟

چرا در صحبتها و كنفرانسهاي اهل نظر، هميشه قرآن و مفاهيم آن را قدري سنگين و غير قابل درك و فهم و نامأنوس با انسان جلوه ميدهند; در صورتي كه خداوند، با كاملترين و فصيحترين زبان صحبت نموده است؟

چرا قرآنهايي كه جديد چاپ ميشوند، با زرق و برق بوده و ساده هستند و چرا از بيان محتواي معاني و مفاهيم و شأن نزول آيات در حاشيههاي آن خودداري ميشود؟

يك شعر زيبا دربارة قرآن، با نام شاعر و كتابي كه از آن استفاده شده را بنويسيد; البته به جز اين شعرها: با تو گر خواهي سخن گويد خدا، قرآن بخوان # تا شود روح تو با حق آشنا، قرآن بخوان; رتل القرآن ترتيل، نداي رحمت است # ميدهد قرآن به جان و دل صفا، قرآن بخوان; اي بشر ياد خدا آرامش دل ميدهد # دردمندان را بود قرآن دوا، قرآن بخوان; دامها گسترده شيطان در مسير عمر تو # تا كه ايمن باشي از اين دامها، قرآن بخوان; چون بود قرآن حسان، برنامة عمر بشر # تا كه توفيق عمل يابي بيا قرآن بخوان.

كدام سوره به نام يك زن و كدام سوره به معني زنان است؟

منظور از اصطلاح تواتر قرائات در قرآن چيست؟

آيا دربارة طريقة نشستن بر سر سفره در قرآن كريم چيزي آمده است؟ كدام سوره و آيه؟

اومانيسم به چه معنا است و ديدگاه قرآن دربارة آن چيست؟

با توجه به اين كه قرآن كريم، كتاب هدايت است و به درد زندهها ميخورد، ولي در جامعة ما طوري جا افتاده است كه فكر ميكنند، قرائت آن براي مردگان آن هم با زبان عربي، از فايدة بيشتري برخوردار است، آيا قرائت قرآن كريم، در مجالس ترحيم و به هر شكل آن، جايگاه آن را خدشهدار نميسازد؟

چرا مراكزي مثل مركز شما، مانع خواندن قرآن در قبرستانها، توسط افراد بد صوت، و با قرائت غلط و ظاهري غير شايسته، نميشويد؟ آيا اين اقدام آنان از ارزش قرآن نزد قشر جوان نميكاهد؟

چرا معني كل قرآن، به فارسي روان و بدون متن عربي چاپ نميشود؟ آيا اين امر باعث نميشود كه عدة زيادي، از كساني كه به خواندن قرآن، علاقة چنداني ندارند، با خواندن متن فارسي، با قرآن كريم انس بيشتري يابند و به همين واسطه نيز به خواندن متن عربي آن نيز تمايل پيدا كنند و قرآن از حالت روي طاقچهاي بودن، تبديل به كتاب خواندني و عمل كردني گردد؟

با توجه به آن كه براساس آيات قرآن، خداوند شديد العقاب است و هر ذره از كار خير و شر را بدون اجر و جزا نميگذارد، برخي از مداحان و سخنرانان براي نشان دادن رحمت خدا در جريان غرق شدن فرعون ميگويند: براساس روايات اگر فرعون در آن هنگام از خود خداوند كمك ميخواست، خداوند مهربان او را ميبخشيد! آيا شخصي مانند فرعون با آن همه گناه و ظلم و ستم به مردم، به اين راحتي ممكن است بخشيده شود؟! آيا در اين زمينه چنين روايتي صحيح است؟

  1. 2714 از 4632