مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

دختري بيست ساله تا كنون از مرجعي تقليد نميكرده، ولي اعمالش را درست و به موقع انجام ميداده است. اكنون ميخواهد از آيت الله صانعي تقليد كند. آيا بايد از نه يا سيزده سالگي تا كنون تمامي نمازها و روزه هايش را قضا كند؟ چگونه اين همه نماز و روزه را قضا كند؟! آيا راه ديگري هست؟

مردي عليهاالسلامصلي الله وعليه وآله وسلم ساله كه اصلاً اهل روزه نبوده و نماز هم به آن شكل نخوانده فوت كرده و پسر بزرگي دارد. آيا دخترهاي او ميتوانند مبلغي را به عنوان كفّاره بپردازند؟

در مورد سن بلوغ دختران ظاهراً برخي از مراجع سنّ عليهاالسلامقدس سره سالگي را مطرح كردهاند، بنابراين وظيفه دختران نسبت به روزه گرفتن چگونه است؟

آيه 45 سوره عنكبوت، 14 سوره طه، 28 سوره رعد را تلاوت كنيد و با تدبر در آنها نقش نماز در زندگي انسان را توضيح دهيد. بگوييد چه نمازي مورد قبول خداوند قرار ميگيرد؟ ترك نماز چه آثار و نتائجي دارد؟ هنگام خواندن نماز در ركعات نماز شك ميكنيم و نميدانيم چند ركعت خواندهايم، آيا ميدانيد در اين موقع چه بايد بكنيم؟

چرا با اين كه دين خدا يكي است و همه بايد با يك ديد به آن نگاه كنند، بيش از يك مرجع تقليد وجود دارد؟ چرا در فتواها افراط و تفريط ديده ميشود؟

چرا خون نجس و خوردن آن حرام است؟

چرا با ناخن لاك زده نميشود وضو گرفت؟

علت اختلاف در سن بلوغ و سن تكليف بين دختران و پسران چيست؟

اگر از انسان به طور غير ارادي، نَمي از آب غليظ خارج گردد، حكمش چيست؟ آيا با آن ميتوان نماز خواند؟

اگر لباس كسي نجس باشد، ولي فراموش كرده و در نماز چهار ركعتي در ركعت اوّل يادش بيايد، آيا ميتواند نما زا در ركعت دوم تمام كند؟

در جاهايي كه جهت قبله را ندانيم و كسي هم در دسترس نباشد، چگونه تعيين قبله نماييم؟

اگر صلاحيت هيچ يك از مراجع تقليد از نظر فردي اثبات نشود، آن شخص براي برطرف كردن مشكلات ديني خود بايد چه كار كند؟

  1. 3556 از 4632