مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

آيا اين سخن صحت دارد كه اگر مادري جنين خود را كه روح در آن دميده شده، عمداً سقط كند، در صورتي كه پسر باشد، بايد هزار مثقال طلا و اگر دختر باشد، بايد پانصد مثقال طلا به عنوان ديه به وارث بدهد؟ در صورت صحت اين سخن، آيا اسلام مرد را بالاتر از زن قرار نداده است؟ چرا بايد سهم مرد در ارث دو برابر سهم زن باشد؟

در خطبهء 78نهج البلاغه آمده : اي مردمان ! بدانيد كه بهرهء زنان از ايمان و ارث و خرد كم است . امّا كمي خردشان براي آن است كه شهادت دو زن برابر گواهي يك مرد است . هم چنين در مكارم الاخلاق آمده : اطاعت زن پشيماني به بار مي آورد! از اين قبيل روايات فراوان است . ولي زناني چون حضرت مريم , آسيه , حضرت فاطمه و... زناني كامل هستند. پس مراد از آن روايات چيست ؟

در كتاب ص 238چاپ تهران آمده است كه ابوبكر فدك را ضبط كرد و چون فاطمه ءزهرا3ارث خود را مطالبه كرد, حديثي از پيامبر7نقل كرد كه به مفاد آن پيامبران ميراث نمي گذارند. آن چه بماند, صدقه است . آيا حديثي را كه ابوبكر نقل كرده , صحيح است ؟ آيا فدك غصب شده است ؟

ارثيه از چه زماني جزء دارايي انسان به حساب مي آيد؟ به محض فوت مورث يا پس از گذشت مراحل قانوني مثل گرفتن انحصار وراثت و وصول مال به دست مورثه ؟ لطفاً بگوييد تكليف خمس آن چه مي شود؟

چگونه ميتوان تناقض بين ادعا و شعار اسلام در مورد زنان و مقام عمل آن را حس كرد؟ در مقام شعار بهشت زير پاي مادران است الجنة تحت اقدام امهاتكم(1) در آيات متعددي ميخوانيم خداوند عمل هيچ عمل كننده راچه مرد و چه زن ضايع نميكند.(2) مفهوم آيات اين است كه آنها از ديدگاه اسلام ارزش يكساني دارند، امّا در مقام عمل ميبينيم براي مردها ارزش بيشتري قائل شده است، مثلاً ارثيه زنها و همين طور ديه آنها را نصف ارثيه و ديه مردها قرار داده است و شهادت دو زن را به جاي شهادت يك مرد قرار داده است.

فردي كه به مرحومي اتهام زده و يا غيبت كرده و وارث او حاضر به حلاليّت نيست آيامي شود جهت آن مرحوم صدقاتي داد؟

من با سه خواهرم در زميني از ارث پدري سهيم هستيم كه هنوز به فروش نرسيده است , آياپس از فروش زمين و دريافت مبلغ مورد نظر بلافاصله بايستي خمس آن پرداخت شود يا تا رسيدن سال خمسي مي توانم آن را خرج كنم و آيا اين ارث مربوط به همسرم نيز مي باشد؟

چرا مرد دو برابر زن ارث مي برد؟

چرا قرآن كريم به تفصيل دربارهء ارث و خريد و فروش و مسائل مادي دنيوي و غنايم جنگي صحبت كرده , امّا در مورد مسائل رواني , مثل نيكي به ديگران و گذشت و خودسازي بسيار كم گفته است و درمقام مقايسه بسيار ناچيز است ؟ نمي توانيم بگوييم اعراب درك اين مسائل را نداشتند, چون مي دانيم اسلام فرازماني است ؟

در استفتا از حضرت امام (ره ) سؤال شد: مالي كه به ارث به انسان مي رسد, و مال التجاره و غير آن را تفكيك نكرد و امام فرمود خمس ندارد. آيا هر چه ارث به انسان رسيد, اعم از سرقفلي مغازه و فرش و لوازم منزل و ماشين و طلاجات , خمس ندارد؟

طبق خطبهء 79نهج البلاغه , سه نقيصه براي زن هست , ولي در مردان اين سه نقيصه نيست . آيا اين منافات با عدالت خدا ندارد و زن اشرفيت مخلوقات , مانند مرد نيست ؟! چرازنان كمتر از مردان ارث مي برند؟ چرا از زنان نيك بايد بر حذر بوده از آنان اطاعت نكرد؟ چرا ناقص عقلند؟

با وجودي كه فدكجزو تصرفات مسلمانان بدون جنگ و خونريزي بود، چگونه به حضرت زهرا به ارث رسيد؟

  1. 3395 از 4632