مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

زماني كه به سن تكليف رسيدم. مقام معظم رهبري به عنوان مرجع معرفي شده بودند. بنده ايشان را به عنوان »اعلم« ميدانستم اما به علت در دست نبودن رساله ايشان از آية الله مكارم شيرازي تقليد كردم. هم اكنون هم مقلد ايشان هستم. وظيفه من در حال حاضر چيست؟ با توجه به اين كه مقام معظم رهبري را اعلم ميشناسم، آيا بايد مرجع خود را تغيير دهم؟



انگشتر بهتر است در كدام دست باشد؟ (چپ يا راست)



در خانه يكي از بستگان انگشتري در سطل زباله پيدا كردم. آن را در دست كردم. شايد بگوييد بايد دنبال صاحبش ميگشتيد ولي خود احتمال ميدهم كه اين انگشتر مورد استفاده نبوده چون در سطل زباله بوده است. آيا اين

انگشتر براي نماز اشكال دارد يا خير؟ لطفاً مرا راهنمايي كنيد كه چه كار بكنم؟



آيا در عمل استبراء از دست راست ميتوان استفاده كرد. اگر بعد از استبراء آبي از انسان خارج شود چگونه بفهمد با بول همراه نيست و يا پاك است يا نجس است؟ اگر وضو بگيرد و بعد آبي از او خارج شود آيا وضو باطل است. آيا نياز به اين كار ميباشد كه بعد از استبراء سر آلت را با دستمال خشك كرد؟



در هنگام سفر اگر دست انسان چرب و يا به چيزي آلوده و يا چيزي به آن چسبيده باشد و نياز به صابون داشته باشد در صورت عدم وجود صابون آيا اين چربي و چيز آلوده براي وضو اشكال دارد؟ چه كار بايد كرد؟



جوهر خودكار و وسايلي از اين قبيل آيا براي وضو اشكال دارد؟



آب شفاف و لزجي كه بر اثر تحريك شدن و بر اثر شهوت و نگاه به فيلم شهوتانگيز از انسان خارج ميشود پاك است يا نجس؟ چه حكمي دارد. آيا درد بيضهها بر اثر ضربه كوچك بعد از اين آب دردي عادي است؟



اثرات مضري كه استمناء بر بدن دارد را بگوييد و اگر انسان مرتكب اين گناه شود چگونه بخشيده ميشود. اگر انسان مدتي به اين گناه آلوده شود و بعداً ترك كند، آيا اثري كه بر بدن داشته (مثلاً ضعيفي چشم) باشد، دوباره به حالت اول برمي گردد؟ آيا ضرري به اندام تناسلي ميرساند؟



بنده دچار ناراحتي دستگاه گوارشي ميباشم و هر موقع قضاي حاجت مينمايم، با اين كه عمل استبراء را به طور دقيق انجام ميدهم و بعد از وضو گرفتن مقداري آب از من خارج ميشود. بفرماييد تكليف وضوي بنده چه ميشود. آيا باطل است يا با همان وضو ميشود نماز خواند؟



در خصوص سن تكليف پسرها دقيقاً مشخص فرماييد در چه سني جهت روزه به سن تكليف ميرسند؟



دخترم متولد 2 / 12 / 70 مطابق با 17 شعبان المعظم 1412 ميباشد. آيا جهت اداي روزه به سن تكليف رسيده است يا خير. در ضمن الان سال دوم ميباشد كه نماز و روزه را به طور تمام اداء مينمايد.



آيا نماز قضاي پدر را ميشود غير از وقت شرعي به جا آورد. يعني بنده ميتوانم نماز صبح قضاي پدر را در بعد از ظهر يا شب به جا آورم و ميتوانم نمازهاي يوميه پدر را كه قضا شده است براي آينده نيز به جا آورم؟



  1. 3960 از 4632