مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

شكيات نماز را توضيح دهيد؟

آيا فرقي بين موسيقي لهوي و موسيقي كه باعث آرامش خاطر مي شود هست؟ آيا فرقي بين موسيقي لغو و بيهوده و موسيقي اي كه باعث بر طرف شدن غم و اندوه مي شود هست؟

آموزش موسيقي در سطح گيتار اگر با قصد استفاده از نوع غناي آن نباشد و به خاطر علاقه شديد به موسيقي به سمت آموزش گيتار بروم و فقط از آهنگهاي ملايم و آرام استفاده كنم بدون اينكه قصد استفاده از موسيقي غنا راداشته باشم چه حكمي دارد؟

حكم گوش كردن به آهنگ و موسيقي واثرات آن بر روي انسان چيست؟

مكلف چگونه مي تواند عدالت امام جماعت را در كساني كه امام را نمي شناسند، تشخيص بدهد؟

بفرماييد وضعيت شرعي سينه زني هاي جديد با آهنگ هاي تند، در آوردن لباس و اعمالي مثل هروله و ... چيست و آيا اصولاً در صورت صحت شرعي، توجيهي براي اين كارها هست؟ با توجه به اينكه اين خصوصيات در مجالس باعث جذب جوانان به اين مجالس است و اگر مفسده اي دارد. چرا ز طرف نهادهاي حافظ احكام دين، فعاليتي در جهت كنترل انحرافات در اين جهت صورت نميگيرد؟

در زمينة تبليغ روحانيون محترم شبهه اي مطرح مي شود مبني بر اينكه چرا براي آموختن احكام دين، روحانيون پول مي گيرند؟ و همينطور براي نماز جماعت، بنده در پاسخ به دوستان دانشجوي خود و مردم عوام نمي توانم پاسخ كاملي بدهم. بويژه اينكه اين قضيه را به صوفيان و خانقاه نشينان قديم تشبيه مي كنند كه از مردم غذا مي گرفتند و دعا مي كردند (؟!)علاوه اينكه ديده شده است بين روحانيون محترمو مردم بر سر قيمت مذاكراتي صورت مي گيرد كه اين مطلب باعث خدشه دار شدن قداست و عظمت روحانيت مي شود و ديگر اينكه باعث عوام زدگي روحاني و چشم بدست مردم بودن مي شود و باعث مي شود روحاني بخوبي نتواند از مردم انتقاد كند آيا تا به حال براي سامان بخشيدن به وضع مادي مبلغان و از بين رفتن اين حالت فكري شده است؟ و بعضي از روحانيون تأكيد مي كنند كه پول نمي گيرند و اين در نزد مردم باعث مي شود به روحانيون ديگر به چشم بد نگاه كنند.

خانم بنده كارمند مي باشد مبلغي را در حساب شخصي خودش به عنوان پس انداز دارد يا در صندوق پس انداز فرهنگيان پس انداز دارد آيا خمس آن متعلق به مرد خانواده است توضيح دهيد؟

آيا مي توان در مسائل مالي از مراجع ديگري تقليد كرد؟

بنده در مسائل سال مالي مقلد رهبر معظم هستم. مبلغي را در بانك مسكن به عنوان قرض الحسنه جهت تعلق وام مسكن سپرده گذاري نموده ام، فاقد مسكن هستم آيا خمس به اين مبلغ تعلق مي گيرد؟ خمس مقدار كمي از اين پولها را در سالهاي قبل داده ام.

شخصي به مسافرت رود و قصد ده روز كند و در بين اين ده روز به مكاني مي رود كه تا آن شهر نماز شكسته مي شود آيا بايد هنگام برگشتن از آن مكان نمازهايش را كامل بخواهند يا نه؟

در جامعه امروزي ما جواني كهمسلمان زاده است مجبور است نسبت به دين اسلام پايبند باشد و آن را بپذيرد. در صورتي كه بخواهد از دين جدا شود و به دين ديگري بپيوندد مرتد اعلام شده و اگر چنين تفكري داشته باشد جامعه او را از خود دور مي كند در صورتي كه در قرآن آمده است كه در دين هيچ اجباري نيست و انسان بايد آزاد باشد در تمامي اديان تحقيق كند و يكي را از نظر خود او انسان را به خدا بهتر نزديك مي كند بپذيرد و اين روش كه اسلام امروزي آن را در پيش گرفته اجبار است و امروزه در گزينش كارهاي دولتي فقط دين اسلام را مي خواهند. آيا در اسلام ما شرايطي وضع شده كه انسانها در انتخاب دين خود از هر طبقه و سني در انتخاب دين آزاد باشد؟

  1. 3905 از 4632