مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

آيا ميتوانم برداشتهايي را كه از بعضي آيات قرآن به دست ميآورم براي شما بفرستم و از درستي و نادرستي آنها اطمينان حاصل كنم؟

گاهي كه من در آيهاي از قرآن تدبّر ميكنم و يك برداشتي به ذهنم ميرسد، از ترس اين كه آن برداشت اشتباه باشد يا حتّي از روي گمراهي با برداشت خود مرتكب گناه شوم ديگر به سوي تدبّر در آيات نميروم. در اين صورت من چگونه ميتوانم از معاني قرآن بهره ببرم؟

آيا فردي كه به قرآن قسم خورده و عهد ميبندد، سپس هنگام وفاي به عهد به علت به وجود آمدن يك مشكل نميتواند به عهد خود وفا كند مرتكب گناه شده است؟

كدام يك از دو گزينه صحيح است؟

الف: فرد به بهانة اين كه نميتواند قرآن را درست و همراه با رعايت قواعد تلفظ كند از تلاوت قرآن امتناع ورزد.

ب) فرد با وجود اين كه نميتواند قرآن را صحيح بخواند ـ به جهتي كه در اين زمينه آگاهي ندارد ـ به اميد پاداش، قرآن را تلاوت كند؟

آيا خواندن يك سورة قرآن براي فرد يا جمعي از مردگان، كفايت ميكند، و آيا لازم است اسم آن فرد يا افراد را به زبان بياوريم؟

قرآن مجيد، در چه مواردي به كوچ سفارش نموده است؟

الف ـ از نظر قرآن، وظيفه اصلي دانشمندان ديني چيست؟ ب ـ آية 122 سورة توبه، دربارة چه موضوعي است؟

لطفاً دعاهايي را كه در سر نماز و در سجده خوانده ميشود و در قرآن و روايات وارد شده است نام ببريد؟

اِنّا اَنزَلنـَهُ في لَيلَةٍ مُبـَرَكَةٍ كه آية چهارم از سورة دخان است منظور از شبي مبارك در آيه چه شبي است و مربوط به كدام يك از نزولهاي قرآن است؟

به چهار سورة قرآن كه در آنها سجدههاي واجب وجود دارد عزائم ميگويند، آن سوره ها را نام ببريد؟

جوابي كه درباره تجويد مرقوم فرمدهايد قانع كننده نيست، چون ترتيل ربطي به تجويد ندارد. ترتيل يعني با تأنّي خواندن قرآن همراه با انديشه و تدبّر در آيات، در حالي كه تجويد اين گونه نيست. تجويد تنها به اين خاطر به وجود آمده كه ميان حروفي كه تلفظ يكسان دارند، تفاوت ايجاد شود، در حالي كه تفاوت گذاشتن در تلفظ اين حروف در كلمات لازم نيست، چون ما اين حروف را در كلمات آنقدر به كار ميبريم كه ميدانيم كدام كلمه با كدام حرف نوشته ميشود. به طور كلي ميتوان گفت تجويد خود را به زحمت انداختن است.

آياتي از قرآن كه درباة حضرت عُزيرغ و حضرت خضرغ آمده است را برايم بنويسيد.

  1. 2719 از 4632