مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

آيا مي توان در موارد خاص تقليد كرد؟

من پسري 16 ساله هستم ولي نشانههاي سن تكليف در من وجود نيامده است آيا نماز خواندن براي من واجب است؟

سپرده گذاري و انتظار كشيدن تا مدتي كه معين شده براي دريافت وام چگونه است؟ برخي از صندوقهاي قرض الحسنه پول را دريافت كرده و بعداً مثلاً شش ماه بعد دو برابر اصل پول وام ميدهند اين گونه كارها براي وام گرفتن چه حكمي دارد؟

آيا از كسيكه مرده است ميتوان تقليد كرد يا نه؟

اگر قسمتي از لباس آلوده به خون شود و ما متوجه نشويم آيا نماز قبول است؟

اگر در بياباني گرفتار شديم و قبله را پيدا نكرديم كدام طرف را قبله قرار دهيم؟ از نظر شرعي چه بايد بكنيم؟

بعضي از كساني كه در مجالس عروسي از موسيقي استفاده ميكنند در توجيه كار خود به عروسي حضرت زهرا (س) و امام علي(ع) استناد مينمايند كه در عروسي آنها از موسيقي رايج آن زمان استفاده شده و اگر اين مطلب صحيح باشد پس نبايد از موسيقي رايج اين زمان در عروسيها اشكال داشته باشد و رقص و كف زدن هم ايرادي ندارد.

من 21 سال سن دارم و در شهرستان دزفول مشغول به تحصيل ميباشم و با خانواده خود زندگي ميكنم. من در اهواز متولد شدهام و 17 سال در آنجا بودم و چند سالي است كه خانواده ما نقل مكان ميكند و معلوم نيست كه بعداً در اهواز زندگي ميكنيم يا خير. با توجه به اين كه من همراه خانوادهام زندگي ميكنم نماز بنده چگونه است؟ پدر و مادر من اهل دهدشت از كهگلويه و بويراحمد ميباشند. آيا نماز من در وطن آنها كامل است يا خير؟ در سال آينده نيز خانه ما به شهر ديگري نقل مكان ميشود در اين صورت من كه در شهر دزفول ميمانم نمازم چگونه است؟



اخيراً سپاه طرحي دارد كه همه پرسنل به نام خود و فرزندان بيمه ميشوند. (بيمه پس انداز دانا - طرح قدر) توضيح اين كه طي بيست سال مبلغي از حقوق كسر و بعد از بيست سال مبلغي از طرف بيمه پرداخت خواهد شد. لطفاً حكم شرعي آن را بيان كنيد.



حكم شرعي سود پس انداز كه صندوق انصار به پس انداز آتيه فرزندان ميدهد چيست؟ توضيح اين كه ماهانه از حقوق اين جانب مبلغي كسر ميكنند و بعد از 6 سال خود پول همراه سود پس انداز پرداخت ميشود.



اين جانب با دفترچه بيمه يكي از خواهران به دكتر رفتهام و مبلغ 5500 تومان يا بيشتر پرداخت كردهام. بعد دكتر اين پول را در برگهاي نوشت. او با بردن آن برگه و دادن به بانك 5500 تومان دريافت كرد و به اين حقير برگرداند حال نميدانم با اين پول چه كنم؟ با توجه به اين كه در شهر ديگري تحصيل ميكنم و شايد به اين پول احتياج پيدا كنم. لطفاً در اين مورد اين جانب را راهنمايي نماييد.



حكم پوشيدن دمپايي زنانه براي مردان چيست؟



  1. 3926 از 4632