مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

اينجانب مدت دو سال است كه در يك صندوق قرضالحسنه عضو شدهام. اين صندوق پولي را كه اعضا هر ماه پرداخت ميكنند بنا به قرعهكشي در اختيار يك نفر قرار ميدهد. حال به دليل اين كه اين پول هر ماه پسانداز ميشود و در گردش است آيا خمس به آن تعلق ميگيرد يا خير؟



وقتي امام جماعت در حال قرائت است اگر مأموم الف) عمداً ب) سهواً حركت كند نمازش چه صورت دارد؟ (مثلاً دستش را حركت دهد)



بعد از نماز جماعت در مساجد افراد با همديگر دست ميدهند آيا در اين مورد سنديت دارد؟ (آيا حديثي يا روايتي در اين مورد آمده است يانه؟)



اسماء متبركه را در محلي جمع آوري ميكنند اما سؤال اين است كه اينها را بعد از جمع آوري چه ميكنند؟ و آيا اگر روي كاغذي اسماء متبركه نوشته شده باشد براي اينكه روي آن دست كشيده نشود يا به آن بي حرمتي نشود آيا ميشود آن كاغذ را قطعه قطعه نمود يا روي آن را با خودكار كاملاً خط كشيد؟



صدقه: الف) آيا برداشتن پول صندوق صدقات (سكه) و جايگزين كردن اسكناس جاي آن در مورد صندوق صدقات منازل اشكال دارد يا نه؟ (تعويض نمودن پول)

ب) صدقه باعث دفع بلا و... ميشود، آيا دراين مورد مبلغي هم كه صدقه داده ميشود، مطرح است يانه؟ مثلاً كسي روزانه 100 تومان صدقه ميدهد و كس ديگري 10 تومان، آيا ميزان پول در دفع بلا و... مؤثر است؟



بعضي از جوانان اخيراً روغنهايي به سر خود ميمالند (كاملاً سطح سر را روغن ميمالند)، آيا اين مورد جهت وضو اشكال پيش ميآورد؟



اينجانب قرار است در اصفهان مشغول كار شوم و محل سكونتم نجف آباد ميباشد از نجف آباد تا اصفهان حدود 35 كيلومتر است. با توجه به اين فاصله نمازم شكسته ميباشد ولي چون فتواي آيت الله فاضل لنكراني احتياط واجب بود در اين مورد به آيت الله بهجت مراجعه نمودم كه ايشان فتوي داده بودند نماز كارمند كامل است. اما اين مورد براي روزهايي است كه براي كار به اصفهان ميروم. اگر روزي جهت ديد و بازديد فاميل به اصفهان بروم نمازم طبق فتواي آيت الله فاضل چه حكمي دارد و روزهايي كه بعد از ساعت اداري به منزل فاميل ميروم آنوقت نماز چه حكمي دارد؟



حكم سودهاي عليالحساب كه در مشاركتهاي بانكي به سپردهگذار پرداخت ميشود چيست؟



لطفاً به سؤالات زير بر اساس فتواي امام خميني(ره)، مقام معظم رهبري و آيه الله فاضل لنكراني پاسخ داده شود.

با توجه به وجود رسالههاي مختلف در ميان مردم، برخي علما سيستم بانكي در ايران را ربوي اعلام كردهاند و سود حاصل از سرمايهگذاري در بانك را حرام ميدانند. اين مسأله بسيار شباهت به ربا دارد كه باعث ايجاد شبهاتي در ميان مردم شده است. خواهشمندم نظر شخصيتهاي فوق را راجع به سود پرداختي بانكها به مردم بيان بفرماييد.



آيا اگر كسي نماز ظهر را هنگام ظهر و نماز عصر را هنگام عصر بخواند صحيح است؟



اگر جايي مهمان است و صبح براي نماز كه بيدار شد، چراغ روشن كرد و... كسي اذيت شد، آيا نماز صحيح است يا خير؟



سجده بر طرف نقشدار مهر چگونه است؟



  1. 3995 از 4632